Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok, dzieki za opinie, :-) w sumie racja, troche sieczka.... , a e30 w pakiecie m tech 2 bylo w jakim kolorze? we wszystkich? ps co to są blendy?

lakiery z palety bmw e30- szukałem jakiś czas temu i znalazłem niepełną paletę, czy macie link do pełnej?

jeśli chodzi o m technic 2 to są to : dokładka zderzaka przód oraz tył, lotka/spojler na klapę, dokładki progowe? (jeśli chodzi wygląd zewnętrzny)

jeszcze jedno apropo rozbierania samochodu : jeśli ma być rozebrany do atomu to rozumiem że silnik też wyjmę tak? i jeszcze sprawa uzupełnienia ubytków np. w miejscu akumulatora : czy po dokładnym usunieciu rdzy itp. ubytek uzupełnia się tą specjalną żywicą, czy wstawia się kawałek blachy? i czy mogę zrobić to sam czy blacharz tylko to potrafi? :-)

i co sądzicie o moich ogniskach rudej na nadkolu? obejdzie się bez reperaturki?

Opublikowano

Oczywiście ze musisz wyjąć silnik. jak do czyszczenia piaskiem lub lodem to nic na karoserii nie może być. sama buda. bez szyb, elektryki itp. no chyba ze z zewnątrz będziesz tylko czyścił do zera. rdze można załatać. najlepiej wyciąć zgniły kawałek i wstawić nowy. ale to wyczyn dla znających się. szpachla tylko lekko zakrywa problem na kilka lat. w ładnym stanie masz te autko. moje z '84roku bardziej przy nadkolu leci. a co do farb to druga jest ładna. moim zdaniem oczywiście.

ale jak ma być to ładne bmw nawiązujące do oryginału to załatw oryginalny kolorek z palety bmw.