Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prosze wszystkich użytkowników 4.8is o wszelkie informacje dotyczace skrzyni biegów-chce kupic takie auto,wszystko było naprawiane ale jeszcze nie skrzynia biegów-automat oczywiscie.bardzo usterkowa czy nie do zdarcia przy tym silniku.przebieg 150000 km prawie.

dziekuje z góry.pozdrawiam wszystkich. :D :)

Opublikowano

poczytaj sobie watki w dziale E60 o skrzyniach 6HP26.

Przy tym przebiegu,musisz zwrocic uwage jak skrzynia zmienia biegi.Jezeli szarpie badz posiada niepokojace objawy ,swiadczace o jej zuzyciu-odpusc samochod chyba ze chcesz kupic skarbonke.

Dowiedz sie rowniez czy i ewentualnie jak czesto byl zmieniany olej w skrzyni?

Opublikowano

Co do skrzyni, najgorzej mają w połączeniem z silnikiem turbodoładowanym (diesla) w których występuje gwałtowne uderzenie momentem obrotowym, w silnikach bez turbo moment rozwijany jest stopniowo przez co skrzynia nie dostaje tak po "kościach"... Sposób jazdy też ma olbrzymie znaczenie, przejedz się z obecnym właścicielem auta i zobacz jak on jeździ - można po tym wiele wywnioskować.

Pozdr.

Opublikowano
przejażdzka nie pokaże całego życia samochodu to chyba wiadomo.najgorsze jest to że to mój pierwszy automat i nie wiem jak i co być powinno.zawsze miałem manual ,zawsze najwiekszy benzyniak.szkoda że nie robią też manuala 4.8is.nie było by kłopotu :roll: :cry:
Opublikowano
przejażdzka nie pokaże całego życia samochodu to chyba wiadomo.najgorsze jest to że to mój pierwszy automat i nie wiem jak i co być powinno.zawsze miałem manual ,zawsze najwiekszy benzyniak.szkoda że nie robią też manuala 4.8is.nie było by kłopotu :roll: :cry:

kupisz z tym automatem i nie bedziesz chcial slyszec wiecej o manualu-zapewniam.

Ta skrzynia,jezeli chodzi dobrze jest poezja.

Co do oleju:

Jezeli byla dolewka,to napewno z jakiegos powodu...

Zobacz,czy po wrzuceniu D na plaskim terenie skrzynia ciagnie natychmiast po puszczeniu hamulca?,czy na wlaczonym D i puszczeniu hamulca nie stacza sie do tylu stojac np na lekkim wzniesieniu?

Wsluchaj sie w jej prace zmieniajac biegi recznie (steptronic),czy jak pociagniesz na trojce do wysokich obrotow i wklepiesz czworke-czy nie slychac lekkiego pisku przy zmianie?

Czy przy wrzucaniu D z P nie wydaje niepokojacych odglosow,czy nie szarpie przy tym?

Tak czy inaczej,jezeli skrzynia chodzi idealnie to po zakupie polecam ci wymiane oleju.Koszt w sumie nie maly,ale sumienie spokojniejsze po tym ;)

Opublikowano

piszcie wszystkie znane wam możliwosci sprawdzenia tego automatu. :)

sprawdze wszystkie wasze instrukcje i napisze co i jak-chyba żę z cena sie nie dogadam,to biore w obroty inną.jak kilka potestuje to już bede znawca automatu :lol:

albo zrobie tak-najładniejsza i założe nowa skrzynie lub dobra z rozbiórki.e70 tez maja taka skrzynie,wiec dawca możliwy.

najpierw widok na żywo :D

i zobaczymy :cool2:

pozdrawiam

Opublikowano

jedna zaliczona-z N na D ciagnie lekko,zmienia płynnie,bez szarpnieć,tryb manual-zmienia biegi też bardzo delikatnie,ale chyba szybciej niz zwykły tryb D.pod spodem sucho jak pieprz-skrzynia i mosty.wyciek tylko ze zbirniczka wspomagania-to we wszystkich jak sie orientuje,i w moich tez tak miałem.reszta jak wszystkie v8.

prosze o podpowiedzi.

dzieki.

Opublikowano

coś o niej wiesz,widziałem taką na allegro. :D

jedną sprawdzałem w poznaniu.niebieską.przyzwoitą.reszta to niemcy,austria,szwajcaria. :lol: :roll: troche trza polatać. :(

Opublikowano
Tą w Katowicach właśnie kupilem. Grudzien 2004 produkcja, I rej. 2005. Dlatego pytałem czy to ją oglądałeś, bo ktoś podobno z Łodzi chciał ją kupić. 150k przebiegu, na 100% bezwypadkowa - znam własciciela. Ogólnie auto niezłe, trochę trzeba pierdółek porobić i jest super.
Opublikowano
Tą w Katowicach właśnie kupilem. Grudzien 2004 produkcja, I rej. 2005. Dlatego pytałem czy to ją oglądałeś, bo ktoś podobno z Łodzi chciał ją kupić. 150k przebiegu, na 100% bezwypadkowa - znam własciciela. Ogólnie auto niezłe, trochę trzeba pierdółek porobić i jest super.

ile dales,jesli mozna wiedziec?

Opublikowano

kolega pieczek:

jest jedna w genewie .40000 fr prawie.moze bedziesz to byś luknoł na żywo,widac że konkret.

Emil Frey SA Genève - Centre BMW

Route des Acacias 23

1211 Genève 26

ciekawe ile można utargować?

pozdrawiam kolegów

Opublikowano
To ile dalem niestety nie jest jawne ale cena byla okazyjna. W kazdym razie sam dzwiek silnika jest tyle wart :)
Opublikowano

jest jedna w genewie .40000 fr prawie.moze bedziesz to byś luknoł na żywo,widac że konkret.

Emil Frey SA Genève - Centre BMW

Route des Acacias 23

1211 Genève 26

ciekawe ile można utargować?

pozdrawiam kolegów

ogolnie w Emil Frey nie ma co liczyc na duze upusty.Powinna to byc koncowka z tej ceny,czyli to 900 chf.Sprzedawane tam sa samochody z gwarancja,po przegladach technicznych,w znakomitym stanie technicznym.Najlepiej bylo by znalezc oferte prywatna.Wtedy cena jest atrakcyjna.

Opublikowano
To ile dalem niestety nie jest jawne ale cena byla okazyjna. W kazdym razie sam dzwiek silnika jest tyle wart :)

wiec nie rozumiem zasadnosci pisania o tym fakcie na forum :duh: .Handlujesz samochodami czy jak,ze nie chcesz ujawnic ceny?

...aaaaa chciales sie tylko pochwalic :mrgreen:

szkoda,ze cena jest wielka tajemnica.Masz racje,zdjec tez nie pokazuj :cool2: ,niech nikt nie widzi :norty:

Opublikowano

Pytałem bo byłem ciekaw czy tą oglądałeś. Jeśli odpowiedź byłaby twierdząca - chciałem porównać ceny wywoławcze. Proste i wynikające z ciekawości zapytanie. Co do zdjęć - wybacz - ale nie rozumiem po co ją komuś pokazywać? Jak będę chciał sprzedać, to wkleje, raczej nie wcześniej. Co do handlu: nie nie handluje - po prostu używam. Mam w tej chwili trzy sztuki na stanie - zależnie od humoru i potrzeby są naprzemiennie eksploatowane. Co do wątku: szukałem fajnej sztuki E53 lub E61 w niemczech. Nic zdrowego w dobrej cenie nie znalazłem - należy nadmienić, że auta rejestruję na firmę i nie ma opcji omijania akcyzy. Co za tym idzie nie interesowała mnie też "legalna" przeróbka na LKW.

Reasumując - po wielu poszukiwaniach znalazłem w Polsce - i tą jakże radosną wiadomością się podzieliłem (patrz pierwsze zdanie). Czego i Tobie zyczę!

PS

Wybacz po raz drugi, ale o zasadności pisania na forum nie będę dyskutował. Jakoś nie potrafie czytać emotek - po prostu za stary na to jestem. Tak samo jak wyrosłem z pokazywania - wole używać :)

Opublikowano
...szukałem fajnej sztuki E53 lub E61 w niemczech. Nic zdrowego w dobrej cenie nie znalazłem...

a ta ktora zakupiles,z przerysowanym bokiem,wgniecionymi drzwiami i slupkiem to niby zdrowa? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sorry stary,ale inaczej jak emotami z toba rozmawiac sie nie da.Byc moze masz racje,za stary jestes na to forum :duh:

...Proste i wynikające z ciekawości zapytanie....

to samo chcialem ja sie dowiedziec :mrgreen: ,ale ty zrobiles z tego tajemnice. :cool2:

Opublikowano

widzisz kolego pieczek mamy "kreta"

jak cie lassar nie stać na dobra bryke to nie zawracaj d... :nienie:

a jak lubisz traktory to twój problem :lol:

pozdrowienia :D

Opublikowano

Przerysowany bok i wgniecione drzwi? Piles cos? Czyli jednak ogladales jakas w Katowicach tak? A juz wiem, moze ta u Sikory?

demon751 - za przeproszeniem uj Ci do tego na co mnie stac. A traktory owszem lubie.

Poza tym - to nie ja szukam bryki - ja JUZ kupilem. Taka roznica ....

Opublikowano
Przerysowany bok i wgniecione drzwi? Piles cos? Czyli jednak ogladales jakas w Katowicach tak? A juz wiem, moze ta u Sikory?...

ja nic nie ogladalem,nie interesuja mnie samochody w Polsce :cry2: