Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z radiem nie dzialaja mi tylne glosniki i w drzwiach dzialaja z przodu po lewej z tylu po prawej te w podlodze to tylko burcza .Co myslicie czy do wymiany radio czy wzmacniacz ten z bagaznika logik7. Mam pytanko chcial bym doposazyc moja 7 w dvd i tv co musze dokupic i widzialem tez radio z dwoma przyciskami pod cd co to takiego jest i czy bedzie mi to dzialalo w e65 2002rok dzieki za pomoc
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie mam dobrych wiesci kolego , juz to przerabialem ,

Bmw z logic 7 nie ma jednego wzmacniacza ! Ma dwa , jeden to ten o ktorym wspominasz , znajduje sie w bagazniku a drugi jest w radiu

Wzmacniacz z radia obsluguje caly przod tzn( gwizdki P i L , srednie P i L , centralka)

A tylny wzmacniacz (drzwi tylne , polke i glosniki basowe pod siedzeniami)

Jesli glosniki pod siedzeniami (pierdza) to winna jest koncowka mocy ,

Problem jest na tyle powazny ze mało jest firm ktore naprawia ta usterke .

Koncowki mocy sa zatopione w plytce .

Miałem gdzies namiary na gosci ktory sie tym zajmuje , sam mu wysylalem wzmac.

Koszt naprawy dwoch glosnikow basowych czyli dwie koncowki to 300zl.

W radiu sa takie same koncowki .

Ponizej masz zdjecie wnetrza wzmacniacza tylnego (oszczedze Ci rozbierania )

Poszukaj na allegro gosci ktorzy naprawiaja wzmacniacze i przeslij im ta fotke , moze ktorys sie podejmie i zrobi to za mniejsza kase .

http://www.voila.pl/158/632jl/?1

Wrazie czego pisz na priv to poszukam namiarow na ta firme .

Pozdr

Bmw e65 745i 03 obecnie

Porsche Carrera 996 04 obecnie

Porsche Cayenne 05 obecnie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jeżeli chcesz doposażyć swoje 7 w dvd i tv mam konkretnego fachowca od takich spraw.Gość pracuje prywatnie ale pomaga też servisom w PL jak oni nie dają rady.Byłem wczoraj u niego i doposaże nowe 7 na gwarancji w dvd i tv z tyłu oraz automatyczne domykanie drzwi.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Troche siedziałem nad tymi logicami i główny problem jest taki że zastosowali naprawde mocna końcowke zniewiadomych dla mnie przyczyn (zreszta juz pewnie musili wiedziec ze patent jest do kitu po serwisie bm54) zastosowali koncowke hybrydowa z dokładnie takim samy chłodzeniem obudowy dodatkowo zastosowali wiatrak ktory wzasadzie nie działa a jak dziła to nie spełnia zadej roli ( wielkosć wiatraka plus wywydmuchanie powietrza o temmperaturze na poziomie 60-80 c z zabudowanej puszki 40/20 - trzeba byc idiota zeby takie rozwiazanie zastosować .

Ale pewnie inżynierowie z beckera maja to w nosie bo usterka i tak wyjdzie po okresie gwarancji. Wkażdym razie sa tam dwie końcowki 70W do suba i to one sa najbardziej obciążone w tym zestawie zaraz po nich padaj zabezpieczenia a jeszcze później prcesor . Jedno trzba przyznać że zastosowanie takiego układu głośników i nagłośniania jest naprawde efektywne nie jestem audiofilem z doskonałeym słuchem ale dla ten system w zupełności wystarcza.

Opublikowano
uwazasz ze warto kupowac znow wzmacniacz czy lepiej pojechac do profesjonalnej firmy gdzie naglasniaja bryki i wstawic cos.
Opublikowano
uwazasz ze warto kupowac znow wzmacniacz czy lepiej pojechac do profesjonalnej firmy gdzie naglasniaja bryki i wstawic cos.

Niestety nie da sie zastapić czymś innmy chyba że wywalisz wszytko z auta włącznie z ekranem itp. bez logica nic nie bedzie działać w aucie

jedyna opcja to wymienić hybrydowe końcówki na zwykłe i spokój albo kupić kolejną sztukę :?