Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów:)

Moje e46 szarpie delikatnie na 2 biegu przy 1900-2000obr, juz powyzej jest dobrze, nie wiem co moze byc przyczyna:(. Straznie mnie to drazni i nie wiem za co sie zabrac w tej sprawie.

Pozdrawiam i zgory dziekuje za pomoc.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam Wszystkich

Podłaczyłem autko pod kompa i zero jakich kolwiek błedów, co myślicie o tym dziwnych zachowaniu mojego samochodu??

Pozdrawiam

Opublikowano

witam

Z tego co pamietam cisnieie na listwie cr jest idelane, jak dam rade jutro to podjade ponownie pod komputer i zbadam go doklanie. Co mnie ostatnio zaniepokoiło to od ostaniej wymiany oleju przejechałem 14000 km, a bc pokazuje jeszcze ze do konca jest 8000 km i na dniach zapalila mi sie kontorlka od pozmiomu oleju, wiec musialem dolac cały litr oleju, oraz to ze w między czasie dolalem juz tą resztowkę co zostało po wymianie oleju, a kupiłem 6 litrow. Dzisaj rano jak uruchomilem auto to czulem jakby smierdzialo frytkami. Moze to są juz jakieś oznaki?

Pozdrawiam Serdecznie

Opublikowano
dodając to mam 184000 przeb, jakis czas temu byłem na chamowni v-tech i wykazało mi 149,5km przy 4192 obr/min, oraz 337Nm przy 2319 obr/min. silnik zalalem castolem 5w30 edge, sadze ze bede musial przejsc na inny, pewnie na motula.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro ubywa Ci oleju i czujesz frytki w aucie sprawdź dokładnie szczelność silnika, turbiny, odmę.

Ja też używam EDGE-a 5W30 i żadnych dolewek robić nie muszę.