Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie

dalej mi cos z tylu auta stuka nie mam pojecia co to moze byc, stuka mi tylko jak podwozie jest przechylone np. przy skrecaniu na rondzie ale przy delikatnym wchodzeniu w zakret tego nie ma lub podjezdzaniu luz zjezdzaniu z kraweznika jes taki metaliczny stuk :duh:

dodam ze bardzo slychac ten stuk zwlaszcza jak skrecam w lewo ale na koleinach juz to nie wystepuje

cale zawieszenie mam praktycznie wymienione bo w przeciagu pol roku wymienilem;

wahacze przednie z tulejami

laczniki stabilizatorow przod

amroki tyl przod

sprezyny tyl przod

poduszka pod skrzynia biegow

tylnie lozyska kola

tuleje tylnich wahaczy

poduszki od amorkow tyl

wiec zostaly mi tuleje na dyfrze i sankach ale ponoc sa ok

macie jakis pomysl od czego tak moze stukac? czy to moze jednak tuleje albo moze półosie tylne?

Opublikowano

sprawdzili mi dzisiaj półosie i sa ok zero luzow itp.

sanki sztywne tuleje sa ok i na dyfrze tez ok tez sztywne wsio

dobija mnie to :mad2: :mad2: bo niby wszystko dobrze a tlucze na zakretach

ale zauwazylem ze teraz nawet jak jade na wstecznym i zachamuje to tez ma stuk -wczesniej nie bylo

o dziwo ten stuk nie zawsze wystepuje tzn. moge piec razy jezdzic do przodu do tylu gdzie jedna czesc auta jedzie po chodniku i nie zawsze stuka

wyglada tak jakby cos ulozylo sie raz dobrze a raz zle

tylko pytanie co :?: :duh:

nie mam pomyslow... :mad2: moze tuleje na wahaczach tylnich zle zamontowane :?: jak myslicie czy to moze byc od tego czy jaki czort?

Opublikowano

Ja się ostatnio też zastanawiałem co mi stuka w aucie. Dźwięk był podobny jakby klapa była niedomknięta i stukała.

Nie dawało mi to spokoju.

Oglądałem samochód pod spodem, sprawdzałem wszystko i nic nie mogłem znaleźć. W końcu wpadłem na pomysł że przejadę się w bagażniku i znalazłem winowajcę.

Problemem okazała się luźna tylna kanapa, a dokładniej luz na zatrzasku utrzymującym zamknięta kanapę.

Rozłuż tylną kanapę i się przejedź. Może to to.

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW

Opublikowano

z klapa jest wszystko ok

ale juz wiem co mi z tylu stuka az niewiarygodne ze taka mala rzecz a tyle chalasu

lozyska gumowe stabilizatora sa juz zuzyte i stabilizator z jednej strony obija sie o taka metalowa czesc

wazne ze to grosze kosztuje u juz stresa nie mam :mrgreen: