Skocz do zawartości

318i [e36] - Problem z drzwiami kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, pojawił się problem z drzwiami od strony kierowcy, pewnego dnia je zamknąłem i od tamtej pory już nie otworzyłem. Nie otwierają się ani od zewnątrz, ani od wewnątrz, nawet po wyciągnięciu tej dźwigienki w górę ręcznie, bez użycia elektryki. Macie jakieś pomysły co może być przyczyną?
Opublikowano

Zamknięcie na double lock można rozpoznać tym, że jak ciągniesz knypek od otwierania drzwi to wyciąga się, ale jak puścisz, to schowa.

Możesz spróbować otworzyć kluczykiem :-)

Możesz spróbować dostać się do kabli od siłownika centralnego (za głośnikiem przy lewej stopie)

Możesz niestety rozwalić boczek i wtedy odkręcić siłownik

Możesz też poprosić jakiegoś osiedlowego złodziejaszka, żeby za flaszkę otwarł Ci auto...

Hmm..

Opublikowano
Gdy ciągnę za ten knypek od drzwi to się wyciąga i nie chowa, tak samo gdy otwieram z pilota to się wyciąga ten knypek ale drzwi kierowcy nadal zamknięte, pozostałe się otwierają poprawnie. Trochę też klamka zewnętrzna tak dziwnie lata, jak nigdy dotąd... Kluczykiem nie dam rady otworzyć bo był wymieniany zamek od strony kierowcy na inny, nie mam do niego klucza, ale raczej wtedy dałoby radę otworzyć także z pilota. Gdzie znajduje się ten siłownik? Bardzo ciężko go wyjąć? Wydaje mi się że po zdjęciu boczku, jak jestem przed drzwiami to po lewej stronie.
Opublikowano

Siłownik jest w drzwiach w okolicach klamki. Gdyby jakimś cudem udało Ci się dostać tam, to mógłbyś ręką pociągnąć za dźwignie otwierania. Prawdopodobnie masz tak, że rozłączył Ci się mechanizm od zamka?

Może ten dokument coś pomoże? http://www.unofficialbmw.com/images/lock.pdf