Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Panowie u mnie jest dziwna sytuacja, mam moduł ULF, mam miejsce na telefon przy podłokietniku mam tam tez buźkę jak i na kierownicy, ale niestety według instrukcji z forum: 3 sek trzymam przekręcam kluczy i 3 sek trzymam nic mi się nie aktywuje :/

Macie jakąś radę, moduł wygląda na nieuszkodzony pin do sparowania mam ale nic nie chce się aktywować. Jedynie co to podejrzewam że jak ktoś zmieniał język w mojej dużej navi to wgrał jakiś ........... soft i opcje telefonu i bluetootha zniknęła no chyba ze inny czort.

Proszę poradźcie coś.

Edytowane przez szatynwroc
Opublikowano
No dokładnie tak robię, tak znalazłem na forum. I nic, dzisiaj wymieniłem soft na oryginalny v32 i nic bez rezultatu wiec znowu wracam do wersji v32 PL. Na zagranicznym forum doczytałem że mój model UFL - VP3KAF-14B409-FB można aktywować przez ibusa, ale nie wiem czy to prawda. Faktem jest ze nie posiadam fabrycznego telefonu tylko złącze do którego można go wsadzić, nie wiem czy to złącze nie musi mieć zamkniętego obwodu po to by bluetooth był aktywny.
Opublikowano
Dzwoniłem do serwisu, powiedzieli ze sami chcą spróbować aktywować sami, a jak nie to pod komputer. Spróbowałem też w nieautoryzowanym serwisie i usłyszałem tekst że najprawdopodobniej nie mam aktywowanego bluetootha w module komfortu. Nie wiem na ile to prawda ale chcą mnie skasować 100 PLN za to. Co o tym sadzicie , czy to może być rozwiązanie ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie

Naprawiłem!!!

Za sugestią dobrego znajomego sprawdziłem bezpieczniki :/ i sie okazało ze dwa były spalone dlatego mi telefonu na Navi nie wyświetlało i bluetooth nie chciał się sparować.

Tak wiec polecam wszystkim, sprawdźcie najpierw bezpieczniki.