Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów z teamu X5.na początku witam was wszystkich po przesiadce na większego brata mojego poprzedniego wozidełka :D .

mam takowe pytanie.Klima w moim aucie zaczyna chłodzić dopiero po przejechaniu kilku km,co najmniej po ok 7 - 10 minutach.jak juz zacznie chłodzić -jest ok.daje że aż zęby strzelają.siła nadmuchu od początku jest ok.dobiłem czynnika-ale niestety nie pomogło.trochę jest to wkurzające,bo zaczyna być chłodno jak już mam wysiąść :mad2: .proszę o jakąś porade!!!.jeżeli temat-problem już gdzieś się przewinął - to SORRY - i proszę o odnośnik do w/w tematu.pozdrawiam jeszcze raz - olo

Opublikowano
kolego poprostu musisz jechac na servis klimy napewno jest za malo czynnika chlodzacego.tylko to ci zostalo koszta jakies 200 do 300zl. max..
Opublikowano
tak jak pisałem dobijałem klime,i ciągle jest tak samo.wpadłem na pomysł że może coś nie tak jest z wiatrakiem.obserwowałem go przed chwilą-mimo włączonej klimy i tego że się zagrzał nie ruszył.czy w X5 też są jakby dwa biegi pracy wiatraka?bo może to jest odpowiedz :idea: .pierwszy bieg spalony,a załącza się dopiero gdy jest duże zapotrzebowanie i obciążenie klimy?????
Opublikowano

w x5 wiatrak do klimy ma tylko jeden bieg,poniewaz z drugiej strony jest wiatrak z Visco.

Przy wysokich temperaturach po zalaczeniu klimy,wiatrak powinien ruszyc w kilka,kilkanascie sekund (przynajmniej u mnie tak jest)

Podlacz samochod do kompa i wszystko sie dowiesz.

Opublikowano
albo jeszcze jedna obcja czujnik w chlodnicy od klimy padl,ale najlepiej jak podepniesz auto pod kompa.szluszna rada przedmowcy...powodzenia
Opublikowano
wymienił mi gościu taki zawów w kompresorze i na razie jest ok.powiedział ze kompresor wszystko załącza jak trzeba tylko ten zawór nie otwiera się na czas.na razie jest ok.aha...no i jestem lżejszy o 500pln :norty: :cry2:
Opublikowano
i widzisz i masz juz po klopocie i jestes lzejszy o 500 zl.,ale cos za cos... :mad2:
Opublikowano
wolałbym być lżejszy o 5kg :lol: :lol: ,ale tak jak napisałeś-coś za coś,.jest zimno-jest OK.dziękuję kolegom za porady.pozdrawiam.olo
Opublikowano
witam lepiej byc lzejszym o 5 kg. niz miec pusciej w portfelu o 500 zeta :duh: ,ale cos za cos a ponoc teraz w polsce minely upaly i pada codziennie..pozdro i koniec z niespodziankami zycze
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mimo wszystko podłącz pod kompa i zobacz dlaczego wiatrak nie chodzi a powinien. Niestety wiatraki padają jak muchy i ciężko znaleźć zamiennik - oryginał 1750zł w ASO...
Tomek
Opublikowano
to prawda z uzywkami jest duzy problem ale nowy to masakra co do ceny za dmuchadlo..