Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Czujnika położenia wałka nie ma, bo i po co. Czujnika wału również nie znalazłem w realoem (szukałem w tych samych zakładkach, gdzie znalazłem dla mojego silnika).

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z tego co wiem M10 nie ma takich czujników. Czujniki sa potrzebna do zapłony, a że w m10 zapłon ustawiasz (stroboskopem lub na słuch, tzn kręcisz aparatem) to takowe czujniki nie są tam potrzebne.
Opublikowano
OK, wielkie dzięki za odpowiedź. A czy jest możliwe żeby zapłon się sam rozregulował jeśli nic nie grzebałem przy aparacie? Jakie mogą być możliwe przyczyny ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

no źle pracuje. jak na niskich obrotach zdecydowanie depnę to się czasami dławi i dopiero po chwili wkręca, ogólnie mało mocy na dole i czasami na jałowym obroty bardzo nisko spadają. czasami jest ok a czasami tak jak pisze wyżej. jak jest zimny to bardziej jest to odczuwalne.

już kiedyś też miałem podobnie tylko jeszcze gorzej bo problemy z zapalaniem, gaśnięcie na jałowym itp.

okazało się, że były rozregulowane zawory i przestawiony zapłon. zawory to rozumiem, że się rozregulowały ale zapłon?? tak sam z siebie ? teraz zawory sprawdzałem niedawno i jest ok, wiec może ten zapłon znowu się jakoś sam rozregulował...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprawdż przede wszystkim stan kopułki i palca oraz świec. Ważny jest też filtr powietrza i paliwa. Masz gaz? Może to byc również problem z czujnikiem temperatury co daje sygnał do kompa.