Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

może ktoś podpowiedzieć co powoduje (może powodować) głośną prace silnika - jest to słyszalne szczególnie przy dodawaniu "gazu", ale nie jakimś specjalnie mocnym - najbardziej słychać przy ok. 2 tys. obr.

Dodam, że sprawdzałem u kolegi w modelu 745D i takich dźwięków u niego nie słychać.

Pozdrawiam

Artur

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

radziłbym wizyte w warsztacie nie koniecznie ASO ale w takim w którym mają oryginalny komputer serwisowy BMW

np. Auto Service Spokojna 5 Opole albo Diablo Gliwice

moim skromnym zdaniem wine są za to wtryskiwacze

sprytni mechanicy rozpoznają to po wartościach szczytanych przez ww komp ze wtryskiwaczy

:(

pozdro

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Witam ja rowniez mam taki problem :( mam pytanie czy juz go Pan rozwiązał?? prosze o odpowiedz

Witam,

niestety nie rozwiazalem problemu do tej pory.

Auto bylo diagnozowane przez mechanika z ASO, ale nie odpowiedzial mi na to pytanie.

Pozdrawiam

arturtop

Opublikowano

Witam!

A nie był kiedyś remontowany ten silnik?

nie wiem czy to ma coś wspólnego ale ja miałem coś takiego w swoim tylko że w 3,0 D : głośna praca między 2 a 3 tys obrotów.

Mechanik myślał że to rozrząd, wymienił lecz nie dało to żadnego efektu. Później stwierdził że była robiony remont silnika ( wpadła łopatka z kolektora ) i ktoś prawdopodobnie kiepsko(grzecznie mówiąc) splanował głowicę...

żeby nie remontować silnika wolałem kupić kolejny pewny silnik aluminiowy z lepszym kolektorem wraz z łopatkami