Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bunia raz pali raz nie pali i trzeba chochlować ją długo... a szczególnie jak jest w granicach 15litrach na desce rozdzielczej na wskażniku... i coś tak jak się otworzy maske to zalatuje troche ropą a i jeszcze gaśnie podczas jazdy jak tak długo ją pale i póżniej zapali... Pomocy koledzy jestem tu nowy i laikiem...
Opublikowano

Jeśli nie gaśnie przy ilości paliwa powyżej 15l to masz do wymiany pompę paliwa w baku.

Poszukaj na forum jak zrobić test zegarów i zrób ten, który pokazuje ilości paliwa na lewei i prawej stronie.

Jak będzie duża różnica, to na 100% to.

A odnośnie smrodu paliwa - jeśli na wierzchu nigdzie nie widać wycieku, to zdejmij osłony silnika i sprawdź, czy przy wtryskach nie jest mokro.

Opublikowano

To przed odpaleniem zerknij na wąż z paliwem, czy nie ma w nim przypadkiem powietrza. A jak odpali, to pracuje równo?

Nigdzie nie jest mokro od ropy?

Opublikowano
Jeżeli czuć ropą, to masz wyciek i auto Ci się cały czas zapowietrza. Musisz znaleźć w którym miejscu masz wyciek, nie jest to takie trudne ropa jest tłusta i nie wyparowuje tak jak benzyna...
Opublikowano

Witajcie nie mam jak sprawdzić którędy mi tam leci wężykami ta ropa... ale teraz zauważyłem że jak podgrzeje świece 5 x to odpala normalnie może wiecie co to oznacza...

:?: