Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otoz, dziwna sprawa, wiecznie mam przepalony bezpiecznik od luster. Wkladam nowy normalnie wszystko dziala, poczym lusterko pasazera zaczyna samo sie przestawiac na maxa w dol i do oporu... i tak caly czas bez wzgledu na ruch manetka do ustaiwania... tak czy inaczej trwa to z 15 sek. (w zaleznosci jaki bezpiecznik wsadze :) ) Moze ktos wie czym to jest spowodowane.

Poprawiłem tytuł! Proszę się zapoznać z formatem tytułowania wątków i przestrzegać! Zachęcam do lektury regulaminu. Następnym razem będzie ostrzeżenie! mattiss

Opublikowano
Zwarciem w instalacji najprawdopodobniej w drzwiach kierowcy :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Możesz spróbować wsadzić bezpiecznik i najpierw poruszaj drzwiami od kierowcy, gdyż otwiera się je najczęściej. Jeżeli winne są przetarte kable to jest duże prawdopodobieństwo że przy określonym kącie otwarcia drzwi lusterko przestanie wariować. Jeżeli nie będzie reakcji spróbuj z prawymi drzwiami. Możesz też spróbować otwierając tylną klapę. Wprawdzie wiązka klapy nie ma nic wspólnego z lusterkami, ale jeżeli przetrą się biegnące do niej kable to we wnętrzu potrafią się dziać cuda z elektryką. Jeżeli w ten sposób nie ustalisz miejsca uszkodzenia to rozbierz przelotkę od drzwi kierowcy i prześledź dokładnie kable od sterowania lusterkiem. Palący się bezpiecznik świadczy o zwarciu, więc izolacje na kablach powinny być okopcone w miejscu uszkodzenia.