Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam e90 320d z 2005 roku.

Problem polega na tym ze gdy jade przy podanej wyzej predkosci trzesie tylem auta (drgania bez zadnych niepokojacych dzwiekow)

Mialem felgi 18" myslalem ze moze sa pokrzywione wiec sprobowalem z oryginalnymi 16 ale nic. Na 18 drgania byly nie do zniesienia na oryginalnych 16 sa wyczuwalne przy 140-150km/h.dodam tez ze probowalem zamieniac przod z tylem i to samo.

Dodam ze wymienilem tarcze tylne i to samo.

Macie jakies propozycje co to moze byc???

Z gory dziekuje wszystkim za pomoc i rady.

Opublikowano
sprawdz otwór centrujący w feldze czy nie ma jakiegos luzu i czy felga wchodzi z minimalnym oporem na piaste. Jeśli pozamieniałeś koła przód na tył, dalej jest problem i zmieniłes koła na inne 16" to wykluczam raczej felgi i opony, choć to one w pierwszej kolejności kwalifikują sie do sprawdzenia. Upewnij się, ze masz dobrze wyważone koła w dobrym sprawdzonym warsztacie. Wyważałem juz swoje w kilku i tylko z jednego byłem zadowolony. jak to nic nie da to do bardzo dokładnego sprawdzenia zawieszenie. Może coś sie poluzowało, sam już nie wiem.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Czy mozna kupic jakies pierscienie zeby felga wchodzila ciasno na piaste???

oczywiscie, wikeszosc felg posiada pierscienie centrujace, z firm, ktore cos takiego sprzedaja/robia to ja pamietam "~beretta" z W-wy

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano
zatem jak oryginały wchodza ciasno to powinno byc ok. Pierścienie centrujące chyba najmniejszy ma 1 mm albo 0,5mm

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv