Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem od miesiaca jestem posiadaczem 525TDSa i mam z nim nastepujacy problem

Bywa tak ze jade sobie normalnie wszystko jest ok i nagle tak jakby brakowalo mu mocy wciskam sprzeglo obroty spadaja naciskam gaz a on w ogole nie reaguje obroty stoja w miejscu a ja moge sobie naciskac gaz do woli i nic raz trwa to dosc dlugo a niekiedy po chwili zaczyna lapac.Przedwczoraj mialem taka sytuacje po odpaleniu z ciekawosci ruszalem wszystkimi przewodami i wezykami przy silniku i po dotknieciu nie wiem czy jest to waz czy jakis kabel wychodzi tak jakby z czarnej kostki na pompie wtryskowej auto zaczelo normalnie pracowac i reagowac na gaz :o

juz dwa dni nic sie nie dzieje samochod jezdzi normalnie

O co chodzi?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Z silnikami D jest tak, że możesz mieć ustawiony za późno lub zbyt wcześnie wtrysk. W wyniki auto czasem pali ok, ale ogólnie brakuje mu mocy, szczególnie w początkowej fazie dodawania gazu. Ja miałem dokładnie ten sam problem w innym aucie, ale to wszystko działa na podobnej zasadzie.

Radzę sprawdzić:

1. Ustawienie rozrządu,

2. Kąt nachylenia pompy,

3. Wtryski

Problem powinien minąć. Co do tego kabelka to pewnie chodzi o elektrozawór. Sprawdź ten kabelek czy nie ma gdzieś przebicia. Elektrozawór otwiera dopływa paliwa, gdy z kablem coś się dzieje to wtedy elektrozawór zamyka się i otwiera, auto nie zgaśnie, ale będzie kicha.