Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze, mam problem. Przestały mi działać długie światła :(

Sprawdzałem bezpieczniki i wydaje mi się że są dobre ale po szwabsku nie rozumiem i być może tam jest jakis przekaźnik od nich.

Czy ktoś nie ma schematu lub jakiegos opisu który bezpiecznik i przekaźnik od czego jest?

DZIĘKI

Opublikowano

Są dwa obwody, które musisz sprawdzić, tj. pomiędzy przekażnikiem w skrzynce bezpiecz. i żarówkami w lampach, oraz przekażnikiem i włącznikiem długich.

Wiemy już że żarówki sprawdziłeś i może być przekaźnik, ale sprawdź jeszcze czy: gdy włączasz długie w skrzynce tyka któryś przekaźnik.

Będziemy wiedzieli w którym obwodzie szukać usterki i podaj jeszcze model albo rocznik auta.

Opublikowano

No widzisz - model podałeś w temacie.

Dokładnie sprawdź bezpieczniki - gdy nastepuje zwarcie to przepalają się widocznie, gdy ze starości lub przegrzania przepalenie jest mniej widoczne, zdarzało się również pęknięcie i to już jest całkowicie niewidoczne. Niejednego klienta wprowadziło w błąd.

Opublikowano

Wez miernik w reke i przemierz obwod od przekaznika do swiatel - kawalek od wlacznika do przekaznika jest okej, skoro slychac

przekaznik.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl