Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś ma doświadczenia ze zmianą języka w systemie sterowania głosowego (voice control) w 730D, 2006?

System odzywa się tylko po niemiecku, a ja chciałbym zmienić na angielski. Czy można to zrobić chałupniczo czy tylko w ASO?. Jeśli tylko ASO to cy wiecie ile to może kosztować?

Dzięki i pozdrawiam

Opublikowano
Z tego co pamiętam, jak wybierzesz język w IDrive - Einstellungen i chyba Sprache (taka ikona z Flagami) z mnienisz na Englisch to język zmienia się w całym Idrivie łącznie z komrndami wydawanymi przez system sterowania głosem... ale głowy nie dam...
Opublikowano

Niestety nie :(

Zmiana języka w iDrive dotyczy tylko Navi i samego iDrive a nie komend głosowych, tak więc pytanie nadal aktualne.

Opublikowano
Moduł sterowania głosem ma zaimplementowany tylko jeden język. Żeby zmienić język komunikacji trzeba albo wymienić cały moduł albo go przeprogramować. Dostępne wersje językowe to:angielski,niemiecki,francuski,hiszpański,włoski,japoński. Mam oprogramowanie do modułów sterowania głosem we wszystkich tych językach.Chyba da się to zrobić..
Opublikowano
Moduł sterowania głosem ma zaimplementowany tylko jeden język. Żeby zmienić język komunikacji trzeba albo wymienić cały moduł albo go przeprogramować. Dostępne wersje językowe to:angielski,niemiecki,francuski,hiszpański,włoski,japoński. Mam oprogramowanie do modułów sterowania głosem we wszystkich tych językach.Chyba da się to zrobić..

Przylacze sie. Pytanie tylko jak i za ile?

• 1 miesiąc temu...