Skocz do zawartości

318i Pilot centralnego zamka, szyberdach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Na moim pilocie są dwa przyciski (nie wiem ile jest w innych), jeden zielony (z symbolem zamkniętej i otwartej kłódki), a drugi czerwony (z symbolem otwartego bagażnika). Zielonym otwieram i zamykam auto (działa bez problemów razem z mrugnięciami kierunkowskazów), ale od czego jest ten czerwony?? Kiedy go naciskam mrugają tylko kierunkowskazy ale nic się nie dzieje.

Drugie pytanie dotyczy szyberdachu. Rozsuwanie działa bez problemu ale uchylanie wcale. Z tego co wyczytałem na forum te szyberdachy da się rozsunąć jak i uchylić. W czym może tkwić problem? Dodam ze szyber jest elektryczny. Pozdrawiam.

Poprawiłem tytuł! Proszę się zapoznać z formatem tytułowania wątków i przestrzegać! Zachęcam do lektury regulaminu. Następnym razem będzie ostrzeżenie! mattiss

Opublikowano

Witam

Pewnie ten pilot nie jest oryginalny, tylko jest to dodatkowe zabezpieczenie w postaci alarmu założone przez któregoś z poprzednich właścicieli. Generalnie powinien otwierać sam bagażnik, ale pewnie tego nie robi, bo przystosowane do tego zamki były dopiero w E46.

Co do szyberdachu, to uchyla się go przesuwając przycisk w odwrotnym kierunku, niż jeśli chcemy go rozsunąć. Prosta sprawa. Jeśli u Ciebie to nie działa, to musisz szukać jakiejś elektrycznej przyczyny...

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Fakt. Tego nie wiem czy jest oryginalny (nie wiem jak to sprawdzić) ale dostałem dwa takie piloty do kompletu trzech kluczyków. Ale jak mrugają światła a klapa sie nie otwiera to pewnie jakiś przekaźnik albo coś.

Szyberdach wiem jak sie otwiera, chodzi o to, że on nie reaguje tak jak bym chciał (tz nie uchyla sie). Jak bede miał wiecej czasu to moze sie tym zajme. Pozdrawiam.