Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałem się skonsultować czy jest to normalne czy też mam jakąś awarię. Mam radio BMW Business z CD z anteną naklejoną na bocznej tylnej szybie. Chodzi o to, że radio/antena ma bardzo słaby zasięg. Wystarczy, że wyjadę kilka, kilkanaście kilometrów za miasto i już nie da się słuchać radia. Porównując do poprzednich aut z anteną zewnętrzną, jest to wynik bardzo slaby. Mam pytanie czy tak krótki zasięg jest normalny ze względu na rodzaj anteny czy też mam jakąś awarię sprzętu?
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Ponowne wyszukiwaniwe stacji nic nie poprawia odbioru ?

Jak poprawia do trzeba używać funkcji AF, jeśli nie to nie mam pojęcia. Ja mam taką samą antenę i jest OK, tylko w tunelach mam zaniki a tak to bez problemów.

A jeszcze mi się przpomniało, może wzmacniacz antenowy padł lub sie odłączył. W kombi jest pod podsufitką przy tylnej klapie, natomiast w sedanie na tylnym słupku, chyba prawym.

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

http://i59.tinypic.com/242j57c.jpg

Opublikowano

Dzięki, popatrzę na ten wzmacniacz. Sprawdzałem tylko urządzenie pod anteną na lewym błotniku o wzmacniaczu nie wiedziałem.

Tak popatrzyłem na Twoją rejestrację i podpis i wydaje mi się, że parkujemy chyba nawet w tym samym garażu na Chomiczówce. Dobrze wiedzieć, że obok ma się takiego eksperta :)

• Członkowie klubu
Opublikowano

No może nie w garażu bo ja stoję pod chmurką, ale jeśli masz na myśli ogrodzone budynki przy ul. Kwitnącej to reszta może się zgadzać :)

Jakbyś coś potrzebował to wal smiało, jak potrafię to pomogę.

PS. Uzupełnij profil, jak sam zauważyłeś można szybko i łatwo rozpoznać sąsiada :)

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

http://i59.tinypic.com/242j57c.jpg