Skocz do zawartości

330D 2002 Telepie na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Troche dziwny problem. Wystarczy ze stoje troche w korku czy na postoju z wlaczonym silnikiem nie wazne czy na hamulcu czy na N (automat) i moja bunia zaczyna sie dosyc mocno telepac. Obroty sa w porzadku cos kolo 750 i nie faluja wiec nie do konca rozumiem skad to pochodzi. Problem nie wystepuje na zimnym starcie rano, wiec poczatkowo myslalem ze za duza temeprature lapie. Ale dzisiaj po wyrwaniu sie z lokalnego korka dalem jej ostro w d.... i po dojechaniu do domu na postoju dopiero po paru minutach zaczela stopniowo coraz mocniej telepac wiec temperatura nie ma nic do rzeczy. Nie wiem czy to ma cos wspolnego ale ostatnio wymienilem turbo i wiatrak od klimy ktory nie dzialal cholera wie od kiedy-ale problem pojawil sie przed zmianami. Jakies pomysly?

maly update

podpiolem go dzisiaj pod kompa (DDE 6.5) u kumpla i pokazuje : 1612 Easre correction regulation

ale co to oznacza???

pozdrawiam

Opublikowano
sprawdziliście wtryski? może któryś ma słaby dotrysk. A może po prostu masz pozrywane poduszki? U mnie mocno drżała kierownica na wolnych. Po wymianie nic już nie odczuwam ;]
... hominis est errare, insipientis in errore perseverare
Opublikowano
sprawdziliście wtryski? może któryś ma słaby dotrysk. A może po prostu masz pozrywane poduszki? U mnie mocno drżała kierownica na wolnych. Po wymianie nic już nie odczuwam ;]

rzeczywiscie wtryski do sprawdzenia niestety czasu zabraklo..ale poduszki to wydaje mi sie ze odpadaja skoro dzieje sie to tylko przy dluzyszm postoju/korku i nigdy na zimnym silniku