Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
gasł dusił się a teraz nie mogę odpalić. jeśli to nie pompa to co?chyba przekażnik do pompy paliwa ale nie wiem który. nie mam do tago schematu. a może to coś innego? Miał ktoś taki problem?
Opublikowano
gasł dusił się a teraz nie mogę odpalić. jeśli to nie pompa to co?chyba przekażnik do pompy paliwa ale nie wiem który. nie mam do tago schematu. a może to coś innego? Miał ktoś taki problem?

Stawiam na pompę.

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Daj VIN i najlepiej zdjęcie pod pokrywą komputera (prawy przód), to powiem Ci, który to przekaźnik - warto sprawdzić.

Jak nie przekaźnik, to może być pompa...

A jak nie pompa, to 1000 innych rzeczy.

Kai
Opublikowano

Podejrzewam, iż jazda na gazie ze świecącą się rezerwą w baku zrobiła swoje.

Jeżeli nie masz jeszcze instalacji gazowej, to przeczytaj poprzedni post, po montażu instalacji pamietaj o tym co napisałem.

Opublikowano

Sprawdź na początku regulator wolnych obrotów (tzw. krokowiec :oops: ).

A kiedy wymieniałeś filtr paliwa?

Powodzenia

Darek.

Opublikowano

jesli samochód jest zagazowany.... to bardzo możliwe że zapedził sie w adaptacji regulacji składu mieszanki (podczas jazdy na gazie)

jesli tak spróbuj uruchomić silnik (np na gazie w trybie awaryjnym) rozgrzej go do temp roboczej (2 załączenia wentylatora) i zdejmij masowąklemę na min 10 min. jesli pomoże - to to był ten problem. jesli nie szukaj dalej :) (tyle na początek)