Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich,od pewnego czasu borykam się z problemem jak w temacie.Moja becia nie chce mi czasem zapalić,dzieje się tak tylko na ciepłym silniku,na zimnym - rano do pracy zawsze na dyk,po pracy tak samo - ale jak przyjdzie jazda po mieście, jak się zatrzymuje to niema mowy o gaszeniu silnika gdyż wiem że może być problem z odpałem.Silnik prasuje równo na wolnych obrotach,przy przyspieszaniu też nie zauważyłem żadnych zmian.Mój mechanik powiedział że to na 95% czujnik położenia wału korbowego-wymieniłem,nie pomogło.

Po podpięciu pod kompa wyszły jakieś dziwne błędy C0212,C0222,C0232,C0242 oraz P3EC0,P3EC1.Cztery pierwsze rozszyfrowałem...

C0212 - Czujnik prędkości koła prawy tylny - niski sygnał wejściowy

C0222 - "Czujnik prędkości tylnych kół - niski sygnał wejściowy"

C0232 - "Elektromagnes/miernik #2 ABS prawy przedni - sygnał poza zakresem/wydajność"

C0242 - "Elektromagnes/miernik #2 ABS lewy przedni - sygnał poza zakresem/wydajność"

...tylko nie jestem pewien czy dobrze,gdyż przy podpięciu u innego szpeca wyszły mu te same ale rozszyfrował je jako problem ze świecami-sprawdził i stwierdził że są dobre.A pózniej rozłożył ręce,gdyż w tym momencie autko paliło bez zastrzeżeń.

Co to może być... :mad2:

Opublikowano

wczoraj byłem podpiąć jeszcze raz moja bunie i szpec rozszyfrował

P3EC0-camshaft sensor position

P3EC1-camshaft sensor position

czyli teraz tylko wymienic i będzie ok,dam znać czy pomogło... :cool2:

• 2 tygodnie później...