Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem BMW E46 318i rocznik 1998. Zastanawiam sie nad wstawieniem instalacji gazowej- co o tym sadzicie? Jeszcze nie przekonalem sie co do spalania tego auta, ale jeszcze to sprawdze na pewno przed montazem LPG. Tylko chce upewnic sie czy jest to oplacalne (chodzi mi o koszty bezn-lpg). Czy rzeczywiscie spalanie gazu bedzie oplacalne. Bo co mi z tego, jak np. auto bedzie palilo 8-10l/100km benzyny, a po wstawieniu gazu bedzie bralo 20-25l gazu/100km. Na pewno sa tutaj tacy ludzie, ktorzy maja takie bmki z gazem czy tez bez. Jezeli tak, niech napisza ile pali im auto benzyny a ile gazu /100km. Chcialbym zaczerpnac waszych opinii na ten temat. A i jezeli jest ktos z okolic Suwałki-Ełk prosilbym o podanie jakiegos dobrego warsztatu, ktory zajmuje sie wstawianiem instalacji gazowej i robi to dobrze. Czekam na wszelakie informacje, rozniez pod numerem gg 7041495.

MOD: raz, że temat fajny, dwa nie ten dział

przenoszę i ostrzeżenie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zastanów sie jak długo pojezdzisz tym autkiem zeby ci sie zdążyła zwrócić ta instalacja. Wiem ze wiele osob szybko przesiada sie z 318 na większe pojemnosci z wiadomych przyczyn.
Opublikowano

dokładnie, zależy jak długo chcesz jeździć tym samochodem i ile rocznie robisz km

a po drugie, samochody z sekwencją palą 15-20% więcej lpg niż pb, a nie zaraz, że jak teraz pali 10 litrów pb to będzie palił 20 lpg :)

Opublikowano

Witam

To pytanie to jakiś dowcip?? Drogi użytkowniku Bazuka, w internecie jest wiele kalkulatorów, które pozwolą Ci ocenić opłacalność gazoliny. A na chłopski rozum - jeśli dużo jeździsz, to z pewnością Ci się gazownia opłaci.

Co do pytań o spalanie E46 318i to słabo się wysilasz, bo jest w tym dziale kilka tematów na pierwszej stronie i to całkiem świeżych o spalaniu tego modelu:

viewtopic.php?f=17&t=131290

viewtopic.php?f=17&t=131696

viewtopic.php?f=17&t=131513

viewtopic.php?f=17&t=124298

viewtopic.php?f=17&t=130703

A jeśli Ci jeszcze mało, to :search: :search: :search: :search: :search: :search: :search:

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png