Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

Mam taki problem, auto raz odpala, raz nie. Objawy są takie, po przekręceniu kluczyka na poz II zapalają się kontrolki i nie gasną, świeci ta od 4x4, ciśnienia w ogumieniu, a wskazówka temp leci na czerwone pole, a komputer daje komunikat fuel injection .... Przekręcam kluczyk na 0 i znowu na II i czasami wszystko wraca do normy, czasami dopiero po 2-3-4-5 razach. Co jest pewne, w sytuacji kiedy wszystko jest ok słychać pod maską zaraz po przekręceniu kluczyka coś jak by 'click' /przekaźnik lub coś podobnego/, jak tego odgłosu nie ma kontrolki po zapaleniu już nie gasną i wywala błąd fuel injection....

Przepraszam za forme opisu ale X5 nie stoi u mnie pod domem, a u brata i piszę wszystko z głowy. Z błędów które odczytałem to wiem, że sa jakieś w DME ale opisane jest jako CAN /coś tam.../ więc zakadam, że niediagnozowalne moim kablem. /od nerwusa/.

Jeszcze jedno, to czy silnik jest ciepły czy zimny nie ma raczej znaczenia, objawy występują i tak i tak. W sobote na zimno odpalił dopiero za 3 przekręceniem kluczyka, potem na ciepłym raz zapalał, raz nie, wczoraj wieczorem na zimno za cholere, dziś rano odpalił na zimnym, na ciepłym znowu nie. :?

Dziekuje bardzo za jakie podpowiedzi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

U mnie były podobne objawy:

Diagnoza wstępna u mechanika:

1. Czujnik położenia wału.

2. Nieszczelna pompa paliwa.

okazało się to drugie.

Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W