Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem odkąd zakupiłem auto nie działa od strony pasażera z przodu podnoszenie szyby do góry z panelu kierowcy działa a od pasażera nie. Jak nacisnę przycisk aby szyba szła do góry to idzie w dół a jak nacisnę w dół do idzie w dół sadziłem że padł przełącznik podmieniłem z kolegi auta działający przełącznik i jest to samo.

Jeszcze takie pytanie czy lewy panel od podnoszenia i opuszczania szyb ma coś wspólnego z centralnym zamkiem?? gdyż po jego wymianie zaczął działać mi siłownik od otwierania w lewych drzwi i nie wiem czy po prostu gdzieś nie było styku i przy wymianie zaczął działać czy popsuty był ten panel

Z góry dziękuję za pomoc :) miłej niedzieli życzę;)

Opublikowano

Jeszcze takie pytanie czy lewy panel od podnoszenia i opuszczania szyb ma coś wspólnego z centralnym zamkiem?? gdyż po jego wymianie zaczął działać mi siłownik od otwierania w lewych drzwi i nie wiem czy po prostu gdzieś nie było styku i przy wymianie zaczął działać czy popsuty był ten panel

Panel od strony kierowcy ma związek z centralnym zamkiem.

U mnie on również jest uszkodzony i nie mogę sterować ani szybami ani lusterkami pomimo, że szyby w poszczególnych drzwiach działają przy użyciu swoich przełączników, również centralny zamek z pilota działa tylko w trzech pozostałych drzwiach a drzwi kierowcy muszę domykać kluczykiem i napewno nie działa w nich siłownik. Po podmianie z anglika okazało się, że wszystko zaczęło działać poprawnie za wyjątkiem szyb bo odsuwały się i zamykały na odwrót lewa z prawą.