Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z blokadą kierownicy, mianowicie gdy kierownica zostanie odblokowana z kluczyka to podczas kręcenia kierownicą słychać przeskakującą blokadę kierownicy aż do charakterystycznego zacięcia kierownicy a następnie zostaje ona już normalnie odblokowana. Pytanie:

-jak to zlikwidować i czy dużo jest roboty z rozkręceniem kierownicy i czy można zdjąć całkowicie blokadę kierownicy?

Opublikowano
Można zdjąć blokade przez wyjęcie zapadki w stacyjce. Z rozkręceniem będzie problem bo są tam śruby zrywalne czyli jednorazowe. Można je kupić w serwisie. Te trzeba obciąć lub przewiercić. Jest troche z tym roboty. Nie wymieniaj stacyjki na używke bo będziesz musiał kluczyk kodować pod Immobilajzer.
Opublikowano
dzięki serdeczne za odpowiedz, mam jeszcze pytanie czy trzeba ściągać kierownicę czy da radę jakoś inaczej rozkręcić osłonę i czy ta blokada kierownicy nie jest na jakimś elektromagnesie? BMW e39 TDS
Opublikowano
Bez zdjęcia da chyba rade. Nie robiłem tego na założonej. Dojście tylko bardziej utrudnione będzie. A elektromagnesu tam nie widziałem.