Skocz do zawartości

Przeskakująca blokada kierownicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z blokadą kierownicy, mianowicie gdy kierownica zostanie odblokowana z kluczyka to podczas kręcenia kierownicą słychać przeskakującą blokadę kierownicy aż do charakterystycznego zacięcia kierownicy a następnie zostaje ona już normalnie odblokowana. Pytanie:

-jak to zlikwidować i czy dużo jest roboty z rozkręceniem kierownicy i czy można zdjąć całkowicie blokadę kierownicy?

Opublikowano
Można zdjąć blokade przez wyjęcie zapadki w stacyjce. Z rozkręceniem będzie problem bo są tam śruby zrywalne czyli jednorazowe. Można je kupić w serwisie. Te trzeba obciąć lub przewiercić. Jest troche z tym roboty. Nie wymieniaj stacyjki na używke bo będziesz musiał kluczyk kodować pod Immobilajzer.
Opublikowano
  • Autor
dzięki serdeczne za odpowiedz, mam jeszcze pytanie czy trzeba ściągać kierownicę czy da radę jakoś inaczej rozkręcić osłonę i czy ta blokada kierownicy nie jest na jakimś elektromagnesie? BMW e39 TDS
Opublikowano
Bez zdjęcia da chyba rade. Nie robiłem tego na założonej. Dojście tylko bardziej utrudnione będzie. A elektromagnesu tam nie widziałem.