Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem auto na zimnym silniku odpala bez problemu jednak podczas upałów po zatrzymaniu miałem problem

z ponownym uruchomieniem ale pootwarciu maski i ostudzeniu zaskoczył bez problemu .Diagnoza speców

sprowadziła się do tego że kopmuter żadnych błędów nie zrejestrował natomiast domniemanie jest takie że pompa

wtryskowa właśnie jest po naprawie zrobiłem 5 tys km czy jest jakaś metoda sprawdzenia pompy wtryskowej na

aucie i inych urządzeń odpowiedzialnych za sterowanie pompą wtryskową?Może koś z forum zetknoł się z podobnym problemem i jak go rozwiązał .Natomiast ostatnio było niezbyt gorąco ale auto stało na dość mocnym

słońcu po zapaleniu zgasło musiałem dość mocno ostudzić komorę silnika aby ponownie odpalić.Proszę o informacje na ten temat.Pozdrawiam wszyskich użytkowników forum. :mad2:

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
A mógł byś rozwinąć dalej jak sprawdzić pompę w disie, zaraz wsiądę do samochodu i pogrzebie. Bo mam taki problem że do 2500obr samochód się słabiej zbiera, po przekroczeniu 2500 jest jak bym dodał jeszcze ze 1/4 gazu