Skocz do zawartości

330xd amorki, poduszki pod silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam się do wymiany kompletu wszyskich amorków (przód i tył ) plus 2 poduszki pod silnik

1 pytanie czy zwykłe amorki do 330d będą pasowały i ile orientacyjnie (znając życie do x-a będą 2-3x droższe)

to samo do poduszek pod silnik czy są takie same jak w zwykłej 330d i jaki jest mniej wiecej ich koszt

z góry dziękuje za odpowiedź

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2 lata temu kupowałem poduchy pod silnik 2x 250 zł oryginał (kup tylko takie zadnych zamienników) Miesiac temu amory na tył sachs ze sportowym dostosowaniem podwozia 2x 240 zł + 60 zł odboje też sachs

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

w sumie nie dużo , ale amorki do przodu to chyba droższe są

tylko pytanie , czy x ma twardsze zawieszenie od zwykłej 330d ?

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

witam kolege

akurat ostatnio wymienialem komplet na przod do mojego X, zamawialem u szanownego kolegi Ziółkowskiego oryginaly olejowe i placilem cos ok 860zl za sztuke :duh: niestety innych nie ma do X

a na tyl sa tansze tak jak koledzy pisza cos kolo 300zl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w sumie nie dużo , ale amorki do przodu to chyba droższe są

tylko pytanie , czy x ma twardsze zawieszenie od zwykłej 330d ?

nie mam zwykłych amorków bo mam sportowe dostosowanie podwozia. Wszystko zalezy od tego jaki masz zawias

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
witam kolege

akurat ostatnio wymienialem komplet na przod do mojego X, zamawialem u szanownego kolegi Ziółkowskiego oryginaly olejowe i placilem cos ok 860zl za sztuke :duh: niestety innych nie ma do X

no podobno pasują od zwykłej 330d ,a do x-a to jak zwykle 2-3x drożej a prawie wogóle te amorki się nie różnią , będe się orientował dalej

dzięki za odpowiedź :)

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

przerabialem ten temat, myslalem ze mozna nawet dac zamienniki dobrej firmy, niestety tylko oryginaly, przednie amory maja inna zasade dzialania, sa ustawione w polowie dlugosci, pracuja zarowno gora i dol

wymianialem tez tylnie i przednie sprezyny i tu tez jest niespodzianka, bo tylko oryginalne ze wzgledu ze sa jajowate i koszta tez :mad2:

no ale mam nadzieje na tym pojezdzic troche :D

Opublikowano
witam kolege

no podobno pasują od zwykłej 330d ,a do x-a to jak zwykle 2-3x drożej a prawie wogóle te amorki się nie różnią , będe się orientował dalej

dzięki za odpowiedź :)

Jak wciśniesz amor od zwykłej w miejsce gdzie przechodzi półoś napędowa dostaniesz medal.

Nie trzeba być omnibusem, żeby zauważyć różnicę. Jak się w przedszkolu trenowało zabawę "znajdź elementy różniące rysunki" nie powinno się mieć problemów.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=ED71&mospid=47646&btnr=31_0564&hg=31&fg=10

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=ED91&mospid=47643&btnr=31_0407&hg=31&fg=10

Opublikowano

jakub ja tam nie wiem

tylko coś mi tam mechanik mówił że 5 tak zrobił i się dało , ale zobacze jaka jest róznica w cenie , jak bedzie mała to nie bedzie o czym mówić , zawsze wole orginał włożyć , z tym to różnie bywa , czasem są kosmiczne róznice a czasem orginał jest tańszy

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano (edytowane)
jakub ja tam nie wiem

tylko coś mi tam mechanik mówił że 5 tak zrobił i się dało , ale zobacze jaka jest róznica w cenie , jak bedzie mała to nie bedzie o czym mówić , zawsze wole orginał włożyć , z tym to różnie bywa , czasem są kosmiczne róznice a czasem orginał jest tańszy

amorki na przod do X nie sa tanie, tak jak pisalem wczesniej wymienialem i nie mialem wyboru ale moje oryginaly ktore padły mialy bagatela 9 lat wiec warto wydac wiecej i cieszyc sie nimi :mrgreen:

Edytowane przez celion
Opublikowano
jakub ja tam nie wiem

amorki na przod do X nie sa tanie, tak jak pisalem wczesniej wymienialem i nie mialam wyboru ale moje oryginaly ktore padły mialy bagatela 9 lat wiec warto wydac wiecej i cieszyc sie nimi :mrgreen:

A przebieg?

Opublikowano
ponad 200tyś, coprawda tylnie były juz wymieniane ale tez maja juz 6 lat wiec cena do jakosci jest jak najbardziej proporcjonalna
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i się zaczyna zabawa z częściami do X-a , niestety żadnego zamiennika nie dopasujesz, amortyzatory tylko oryginalne cena z kosmosu- wiem co mówię bo się dowiadywałem jak miałem to auto, poduszki silnika tylko oryginały koszt jednej prawie 400zł. Życzę powodzenia w utrzymywaniu dalej tego modelu, możesz się szykować że za 4xamortyzatory i poduszki pęknie ci jakieś 4000zł z robcizną.
Pozdrawiam
Opublikowano

Hunter dla tego szukam , wiedziałem ile x kosztuje w utrzymaniu ale coś za coś , za przegub tez mi krzykneli kiedyś za ori w ASO 1800 zł a kupiłem za 700 zł i jeżdże już ponad rok na nim i nic się nie dzieje, dzisiaj już za 500 zł chodzą

więc jak mam wybór na podobny sprawdzony zamiennik za 1/3 ceny ori to wole kupić zamiennik , wymienić i tak wymienie bo mam zamiar pojeździć autkiem jeszcze długo ,

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
ponad 200tyś, coprawda tylnie były juz wymieniane ale tez maja juz 6 lat wiec cena do jakosci jest jak najbardziej proporcjonalna

To mam jeszcze sporo czasu :)

Opublikowano

a co myślicie o amorkach koni ?

http://www.xteam.pl/index.php

8741-1481LSPORT AMORTYZATOR KONI SPORT (SERIA ŻÓŁTA ) REGULACJA ZEWNĘTRZNA 704,00zł

8741-1481RSPORT AMORTYZATOR KONI SPORT (SERIA ŻÓŁTA ) REGULACJA ZEWNĘTRZNA 704,00zł

8040-1343SPORT AMORTYZATOR KONI SPORT (SERIA ŻÓŁTA ) REGULACJA STANDARDOWA 396,00zł

ale ceny podobne do ori jak widze , poszukam jeszcze co wogóle na rynku jest do x-a

oczywiście wszysko na zamówienie więc trzeba będzie poczekać :(

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano

widze ze roznica cenowa od oryginalu nie jest duza wiec ja bym kupowal oryginalne ale to juz twoja decyzja,

a na wszystkie czesci do X sie czeka pare dni, wiem cos o tym

Opublikowano
a co myślicie o amorkach koni ?

http://www.xteam.pl/index.php

8741-1481LSPORT AMORTYZATOR KONI SPORT (SERIA ŻÓŁTA ) REGULACJA ZEWNĘTRZNA 704,00zł

8741-1481RSPORT AMORTYZATOR KONI SPORT (SERIA ŻÓŁTA ) REGULACJA ZEWNĘTRZNA 704,00zł

8040-1343SPORT AMORTYZATOR KONI SPORT (SERIA ŻÓŁTA ) REGULACJA STANDARDOWA 396,00zł

ale ceny podobne do ori jak widze , poszukam jeszcze co wogóle na rynku jest do x-a

oczywiście wszysko na zamówienie więc trzeba będzie poczekać :(

To jest rewelacyjna oferta i bym się nie zastanawiał. Do takiego amortyzatora można założyć krótsze sprężyny i wszystko wyregulować.

BTW Amortyzatory na pierwszy montaż do xi były produkowane w Krośnie (Delphi)

Opublikowano

Są też amorki Bilstein B6 za około 630 pln za sztukę.

AMORTYZATOR BMW P. E46 LE 325-330XI/XD GAZ B6

Nr katalogowy: VN7-5281 i VN7-5282

Opublikowano

nom faktycznie są :)

http://www1.carparts-cat.com/webkat.asp?SID=0772531201261538018019&ROOT=1

nr.artykułu grupa produktów okreżlenie dodatkowe Ilożć Cena

VN7-5281 Amortyzator BILSTEIN - B6 SPORT 1 221,00 EUR / Sztuka (excl. VAT) = 928,00 PLN

Miejsce zabudowy oż przednia, z lewej, rozpórka zawieszenia, cisnienie gazu, dwururka, górny trzon

VN7-5282 Amortyzator BILSTEIN - B6 SPORT 1 221,00 EUR / Sztuka (excl. VAT) = 928,00 PL

Miejsce zabudowy os przednia, z prawej, rozpórka zawieszenia, cisnienie gazu, dwururka, górny trzon

BE3-6865 Amortyzator BILSTEIN - B6 SPORT 1 131,00 EUR / Sztuka (excl. VAT) = 538 PLN

tylko to netto czy brutto ? i które lepsze , ceny widze podobne jak w m-ce :) skąd ci się cena wzieła 638 PLN ???? , może ktoś włożył takie to coś powie jak się na nich jeździ

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
A ja bym zalożyl cały zawias regulowany. Na zimę bym podnosił, a na lato opuszczał auto.
  • 1 rok później...
Opublikowano
Witam ja jestem przed wymiana poduszek pod silnik w moim 330xd 204ps możecie mi doradzić jakie kupić i gdzie? pozdrawiam