Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam e60 530d 2004r 180tys km i przestała świecić mi lampka w bagażniku (sedan), byłem z tym w ASO ale paproki nie mogły dojść o co chodzi.

Wie ktoś może co może być tego przyczyną?

Opublikowano

Ja posiadam E61 i rowniez wariuje mi lampka w bagazniku. W ASO stwierdzili, ze mam do wymiany jakies silowniki moto cos tam.

Pzdr

Opublikowano

Witam

Nie wiem czy pomogę ale dzilić sie wiedzą to nic złego więc........ Miałem podobne objawy w swoim E60, 520i 2003. Konkretnie padło otwieranie bagażnika. Otwierało sie auto z pilota a bagażnik nic.... zamknięty, i aby go otworzyć trzeba było otwierać go wkładając i przekręcając kluczyk w zamku. Ale do rzeczy, próbując wszystkiego nagle zobaczyłem jak przy otwieraniu klapy lampka przygasa i jaśnieje.........nic tylko jest zwarcie, ale gdzie?? Rozebrałem prawy boczek ( ten po stronie akumulatora), póżniej drugi po tej samej stronie i dostałem sie do wiązki przewodów, tych idącyh w "rurze, zabezpieczonych przy wyjściu gumową nakładką. I wtedy okazało sie że przewody są i poprzecierane, i przerwane, wynikiem czego było zwarcie lampki wewnętrznej i brak możliwości odryglowywania bagażnika. Po połaczeniu problem znikł. Może w waszym przypadku padły, czyt przerwały sie przewody i to jest wynikiem braku oświetlenia. Skoro bezpieczniki są ok, żarówka również a nie dochodzi oprąd jak domniemuję więc.................może to jest to. Pozdrawiam i abyście mieli szczęście w diagnozie.

Opublikowano

Dokładnie jak kolega wyżej napisał, ściągnąłem boczek prawy i dostałem się do przewodów i okazało się, że jeden kabelek z wiązki jest przerwany.

Lutowanie załatwiło sprawę, lampka świeci:)

• 3 lata później...