Skocz do zawartości

[E38] 730d 2000r - problem z kluczykami, i check coolant lev

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem

Kiedy kupiłem swoją 7 dostałem 2 kluczyki, jeden jak nowy widać nie używany, a drugi normalny widać że użytkowany, ten pierwszy nowy otwiera i zamyka centralny wszystko ok, dochodzi do kontrolek ale nie odpala silnika, czytałem że to prawdopodobnie padł imobiliser???? Jaki koszt zrobienia tego ?? orientuje się ktoś???

A z drugim kluczykiem od niedawna mam problem przestał otwierać i zamkyać centralny zamek zdalnie, (obydwa kluczyki są po liftingu romby oryginalne) myślałem że może się rozprogramował, próbowałem zaprogoramowac i nic, czy to siadł akumator ?? czy da rade wymienic ten akumulator lub go gdzieś kupić??

I jescze nieustany problem z check coolant level, sprawdzalem zbironiczek wyrownawczy trzyma poziom żadnych ubytków wszystko ok, styki sprawdzałem czyste, a gdy jade po około 10 minutach jazdy zawsze wyświetla się "check coolant level" troche mnie już to irytuje tymbardziej że wszystko jest wporządku a błąd się wyświetla.

Jeśli ktoś jest w stanie pomóc to bardzo bym prosił, dziękuje pozdrawiam :)

Opublikowano
odnoścnie check coolant leavel dolej troche tego płynu i będzie ok nie patrz na to czy masz stan czy nie bo u mnie też był stan i odrobinke dolałem i jest teraz ok :) możesz także sprawdzić czy nie masz zapowietrzonego układu tak przy okazji :)
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano

'Check coolant level' zapala sie stosunkowo wczesnie, po prostu nalezy dolac i problem powinien byc z glowy, chyba, ze czujnik padl.

A co do kluczykow - byc moze po prostu padla bateria. Sprobuj ja wymienic i zaprogramowac kluczyk od nowa.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i