Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam wszystkich mam pytanie szukałem juz na wielu forach i nici ,pytanie kupilm bmw e 46 320i z roku 99 wszystko super,do mometu kiedy zobaczyłem ze na liczniku nie zapala sie kontrolka check natomiast zapala sie eml ,powinny sie obie zapalic i jak jest wszystko oki to powinny zgasnac ,wszyscy piszecie ze wam sie zapal check w czasie jazdy a u mnie jest odwotnie ,byłem na kompie i bemk łapie błedy a check milczy ?,rozebrałem licznik myslac ze to zarówka , a tu zong sa diody ,zrobilem test zegarow wszystkie kontrolki sie zaswiecily wiec mysle spradze czy sygnal dochodzi do licznika z ecm i tu prosba ,moze ktos ma schemacik zeby sprawdzic z jakiego pinu kompa dochodzi sygnal do licznika, slyszalem tez ze jest to niemozliwe do sprawdzenia,o autko ma cana no i kolko sie zamyka ktos moze pomuc ,lapie mi blad 1250 i auto traci moc ,ale do tego dojde ale denerwuje mnie ten check niewiem kiedy bledy wywala pozdrawiam Edytowane przez gregorx3
Opublikowano
Witam zminiłem licznik od kolegi i jest wszystko oki, czyli zostaje wiazka od licznika do ecm , ma ktos schemacik tego odcinka , tak mi sie wydaje ze przed sprzedaniem cos przecieli zeby check sie nie palił, a bład łapie taki sam cały czas 1250 wiec mysle ze to był powod wygaszenia checka gdzie ci uczciwi sprzedawcy ? :twisted:
Opublikowano
Przeprasza z kolegom razem na forum siedzimy przy jednym kompie w pracy :) cały czas chodz o bmw e 46 320i przez przypadek napisałem na jego loginie pozdrawiam forowiczów i prosze o pomoc :)