Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam:) chciałbym się poradzić jaką instalacje wrzucić bo jednak paliwo troszkę drogie, a jak ma zad co dzień wozić to myślę o dokarmianiu gazem:) co radzicie? zastanawiam się nad blosem albo sekwencją, suche dane wyczytane nie wiele wnoszą wole poczytać osobiste odczucia kogoś kto ma:) z góry dzięki :D
Opublikowano

Jak masz trochę więcej $$$ to tylko i wyłącznie sekwencja, dobrze dobrana i założona gwarantuje Ci że nie będziesz wiedział że na gazie jedziesz i 0 strat mocy. Przez starsze instalacje możesz szybko zacząć żałować montażu instalacji, M42 świetny silnik, zasługuje na dobrą instalację :D

P. S. przed montażem zadbaj aby elementy zapłonowe, wszystkie czujniki były w należytym porządku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
racja racja, sekwencja jest lepszym wyjściem niż mieszalnikowa. Jak montować to tylko sekwencje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
lepiej tak. możesz przyoszczędzić parę grosza na mieszalniku, ale podejrzewam że szybko bedziesz żałował. Starczy jeden strzał by stracić chęć do gazu. Ja mam mieszalnik i mimo że działa bez problemu (od ponad 150tyś tylko jeden strzał) to jednak to nie to samo. Czuć że auto jest zmulone, nie kręci należycie i jest bardzo kapryśny. Ja po prostu tak kupiłem z gazem i dlatego już nie zmieniam. Ale jak bym miał zakładać to tylko sekwencję.
Opublikowano
hmm bo to już 2gi m42 w rodzinie, a wuj ma ta pierwsza generacje zachwala mówi jakie to wspaniale ale silnik wydaje dźwięki jak rozjechana żaba.... jeszcze rechocze ale już bez entuzjazmu :lol: jak patrze na allegro to miedzy sekwencja a 2 generacja jest 200zl różnicy:0 zamuli nie zamuli ja i tak pewnie 60% nie wykorzystuje:P ale jednak oko boli jak widzi ta mała wskazówka liczbę 20 przekracza x) no to gaz poczeka na razie muszę trumniaka do cieszącego oko stanu doprowadzić:P