Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

http://img1.vpx.pl/up/20100619/srdscn127095.jpg

Jak widać na załączonym obrazku, poprzedni właściciel auta wpadł na genialny pomysł włożenia subwoofera do miejsca na składany dach, czyli za plecami. (nawet zaślepkę śruby zgubił...)

Suba już wymontowałem (odkleiłem... szkoda gadać), ale kabelek został, i wkurza mnie w tym miejscu, zwłaszcza, że wiem, że na pewno subwoofer już tam nie wróci. Wczoraj, zdeterminowany udałem się do Z3 z kompletem śrubokrętów, chcąc odkręcić panel, pod który perfidnie został wciśnięty kabel.

Po pół godziny męki zdałem sobie sprawę z tego, że sprawa jest nie tak prosta, jak mi się wydawało... Trzeba chyba zdemontować cały panel schowków. Wiem, gdzie są wszystkie śruby (chyba?), ale nie będę nic rozkręcał bez znanego mi rezultatu. Pytanie moje więc brzmi: robił to już ktoś? Czy to stosunkowo łatwa sprawa?

Opublikowano
Kilka razy przeczesywałem tematy w dziale Z3, i niestety nie znalazłem wątku stricte o tym. W związku z tym, zdecydowałem się na założenie konkretnego tematu na temat demontażu schowka(ów).
Opublikowano
moze wystarczy poluzowac te trzy sruby ktore sa z tylu, uniesc lekko obudowe i wcisna kabel do srodka i niech tam sobie siedzi. Jesli nie to trzeba zdemontowac zala obudowe. Z czym masz konkretnie problem??
Opublikowano
Próbowałem właśnie poluzować obudowę, ściągnąłem wszystkie tylne śruby i niestety plastik się prawie wcale nie unosi. Siedzi twardo. Problem w tym, że boję się rozmontowywać CAŁY panel, bo mogę go potem nie złożyć. Dlatego szukam głosu doświadczenia.
Opublikowano
Próbuj człowieku, nie rób z siebie niemoty ! :mrgreen: Tylko spokojnie bez nerwów :cool2:
http://obrazki.elektroda.pl/5027143500_1344194822.jpg
Opublikowano
Niemotą to będę, jak skończę z rozmontowaną połową kabiny. Ściągał to już ktoś, czy nie? Potrzebuję tylko potwierdzenia "jest okej, możesz ściągać, i potem nie będziesz tego mocował kolejne trzy dni". Bo tu mówimy praktycznie o całym mechanizmie dwóch schowków, całą tą plastikową obudową między siedzeniami... Na oko to nie jest "hop siup". Wiem, że są weterani, którzy takie robótki robią przed śniadaniem, ale ja się do nich jeszcze nie zaliczam.
Opublikowano
odkrec pokrywe schowka, wyjmij gorny schowek, poodkrecaj te sruby ktore sa w srodku pozniej odkrec dwie sruby ktore masz na dole po bokach (zobaczysz je jak odsuniesz maksymalnie fotele do przodu) i juz masz schowek na wierzchu. Pozniej poskladaj wszystko w odwrotnej kolejnosci i masz robote zrobiona. Jak w ktoryms momencie sie zatrzymasz to zrob foto i pytaj na forum. Ja to wyciagalem chyba ze 3 razy i mam przecwiczone