Skocz do zawartości

BMW E60 i E65/E66 z czego wykonane karoseria???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie , nie wiem czy to jest dobre miejsce na założenie tego tematu , ale mnie najbardziej pasował on tutaj. Mój znajomy sprowadza samochody z Niemiec w bardzo atrakcyjnych cenach . W większości są to samochody powypadkowe , ale raczej lekko rozbite. Ponieważ mój samochód jest na wykończeniu to rozpocząłem poszukiwania nowego samochodu. Na miejscu ma zarejestrowane i ubezpieczone BMW E60 530d ( jak dobrze zrozumiałem to Tauring) autko było uderzone w lewy tył , uszkodozny był dosyć mocno , to jest był lekko zagięty dach i była wstawiana ćwiartka. Jest mi on w stanie sprowadzić również BMW E65/E66. 730d lub ( i co bardziej mnie odpowiada 730 Ld) tyle ,że są one uszkodzone w tył .Je mógłby sprzedać uszkodzone a sam bym sobie je zrobił. I teraz moje pytanie z czego zrobione są elementy blacharskie w powyższych samochodach i co najważniejsze z czego wykonana jest karoseria jeśli jest ona stalowa to nie ma problemu a jeśli aluminiowa to już jest dla mnie spory problem bo musiałbym wozić autko do specjalistycznego warsztatu bo sam nie mam doświadczenia i sprzętu do wykonania czegoś takiego. Ponieważ każde auto ma inna specyfikę proszę jakby ktoś mógł mi powiedzieć czego można spodziewać się w postaci dodatkowych kosztów przy takich uszkodzeniach.Zamieszcza parę ogłoszeń z samochodami które są podobnie uszkodzone jak te które sprowadza znajomy.

http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/details.html?lang=pl&id=131901261&pageNumber=1&tabNumber=2

http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/details.html?lang=pl&id=130237482&pageNumber=1&tabNumber=2

Opublikowano
Kolego, czy ja dobrze rozumiem? Nie pracowałes nigdy jako blacharz a chcesz sobie kupic rozbity samochód i sam go zrobic? :duh: Z rozbitymi samochodami jest tak, że jak chcesz go zrobic jak technologia nakazuje to po zrobieniu wychodzi tyle samo co byś kupił nie bitego. Ew. troszke taniej.
Opublikowano
  • Autor
Ojciec ma warsztat. Bardzo proszę tylko w tej sprawie, czy nie jest to karoseria z aluminium bo to utrudnia rozwiązanie mojego problemu. Co do ceny to nie jest aż tak źle. Przykładowo zakup BMW 730d z roku 2005 wyszedłby mnie ok. 50k na gotowo do rejestracji ( akcyza zapłacona)+koszty naprawy.Uważam ,że za ten rocznik i za te szkody ( i tutaj pytam Was drodzy forumowicze jak duże są to wypadki te na zdjęciach) to nie są złe pieniądze. BMW E60 530d jest już zrobiony , zarejestrowany i ubezpieczony.