Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie odstawilem Furke do ASO- wymiana oleju, wiazki pod siedzeniem kierowcy i usuniecie pajaczka na tylnej klapie.

Auto odbiore w srode( najprawdopodobniej) wiec potrzebowalem autko zastepcze - dojerzdzam do pracy ok. 80 km w dwie strony.

Dali mi 530d z konca 2006 roku- ok.

wyjazd na autobanke i- :roll: ja gaz a autko "stoi" dopiero od 2100 obr/min zaczelo jechac, ale po chwili przy 4300 obr/min koniec... :oops:

Wiec przystapilem do malego testowania:

Auto w serji wydaje mi sie strasznie ciezkie i spowolniale.

Strasznie pozno sie turbina wlancza i trzeba uwazac, zeby obr. byly powyzej 2000 obr/min. inaczej muli sie.

rocznik prawie taki sam jak moj, wyposazenie duzo skromniejsze, kola i opony takie same i ta z Aso ma duuuzo mniejszy przebieg.

Obydwa w manualu- i co ciekawe myslalem,ze serja ma odciecie przy 4500 obr/min :shock: Nieprawda- kreci do 5000 obr/ min, tyle tylko, ze od 4300- do 5000 tylko obroty ida a auto nie!!!

Tak wiec panowie wniosek krotki wyciagnelem:

Jerzdzac Audi A4 B5 o mocy 147 Ps i przesiadajac sie do auta o prawie podwojnej mocy czulem sie swietnie, ale jak mi nagle zabraklo 50Ps i 100 Nm to poczulem sie strasznie rozczarowany... :oops:

Jak to mowia apetyt rosnie w miare jedzenia :D

Opublikowano

myslalem, ze sie zamieniles na stale :mrgreen:

czip robi swoje....pamietaj ze zawirusowany 530d ma ok 580Nm od biegu jalowego...

530d po wirusie to bardziej 535d....

pozdrawiam Konrad
Opublikowano
myslalem, ze sie zamieniles na stale :mrgreen:

czip robi swoje....pamietaj ze zawirusowany 530d ma ok 580Nm od biegu jalowego...

530d po wirusie to bardziej 535d....

Ta tego by brakowalo :D

Ale tak teraz na zimno mysle, ze jak bym w serji probna jazde robil, to niezdecydowal bym sie na ten silnik tylko na 535d.

Masz racje bo przyjaciel ma 535d i robilismy male testy na Autobance-

Od 0-100 km/h jestem o dlugosc z przodu, od 100-170 km/h rownamy sie, 0d 170-230 km/h on jest juz o jakies 3 dlugosci z przodu,

od 230-250 km/h odchódzi o jakies 50 m , ale od 250 km/h juz go obierzdzam :D ma odciecie :D ha :D ha :D