Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po dłuższej przerwie. Mam silnik M21 bez turbo, ale za to z elektrycznym nastawnikiem pompy paliwa (jak turbo) Szukałem dość długo podobnego problemu ale niestety z kiepskim skutkiem... Mam pytanie dot. przekaźników: otóż w komorze silnika, tuż pod szybą i pod długą plastikową osłoną znajdują sie dwa przekaźniki - czerwony i pomarańczowy. Pytanie brzmi od czego są te przekaźniki? Pytam dlatego, że czasem gdy grzeję świece żarowe słychać spod maski szybkie nieregularne cykanie. Wtedy nie mogę odpalić silnika za pierwszym kręceniem. A wczoraj w czasie jazdy szarpnęło mi autkiem, (jakby pompa nie dostała paliwa przez moment). Podejrzewam któryś z tych przekaźników, ale wolę zapytać kogoś bardziej zorientowanego czy jestem na właściwym tropie. :| Z góry dzięki i pozdrawiam :wink:

Przekażnik wymieniony na oryginał z serwisu BMW w Łodzi :) Piękny jest ;) A jakie miłe Panie kasują tam pieniążki! Pozdro dla Nich :)