Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od ponad roku jestem posiadaczem 330d , niedawno zauważyłem że auto podczas jazdy ze stałą prędkością delikatnie szarpie. Wymieniłem filtr paliwa oraz filtr powietrza jednak szarpanie nie ustało. Czy spotkał się ktoś z was z takimi objawami ? Szarpanie ustaje po dodaniu gazu, nie ma żadnych strat mocy. Z góry dziękuje za pomoc ( ps. stawiam piwo na zlocie w sierpniu w Toruniu jak ktoś pomoże heh;) ) Pozdr.

Opublikowano

Sprawdź czujnik ciśnienia CR (wtyczka połączenie z instalacją)

Pozdrawiam Krzysiek

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

Opublikowano

Witam

posprawdzałem ... na moje oko wszystko jest ok .. jutro wybiorę sie do mechanika ...

Przy okazji sprawdzania wału zauważyłem wyciek... z przewodów paliwowych .. co prawda nie wielki ...ale może tu szukać przyczyny szarpania , może łapie powietrze w przewód zasilający?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Usterka usunięta :) Czujnik ciśnienia CR ;) 900zł i po sprawie ;)

Auto trochę postało u mechanika ... ale teraz przynajmniej mam pewność że autko jest zdrowe ;)

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Super że się udało znaleźć :cool2: usterkę.

Trochę drogo ale.......... Przyjemność z jazdy.

Pozdrawiam Krzysiek

Doskonale znam aplikacje diagnostyczne DIS i Inpę , diesel w BMW jest prosty.

Masz awarię ,kłopoty,szukasz pomocy..forum to dobre miejsce aby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie.

Po prostu napisz w czym kłopot, wspólnie znajdziemy rozwiązanie.

http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/qo536_ccc.jpg

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

mam takie pytanie, rowniez mam taki problem, ze szarpaniem w e46 320d automacie. czy tez moze byc to wina tego czujnika? w ktorym miejscu moge go znalezc? blad bedzie wyswietlany po podpieciu kompa?

pozdrawiam