Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdy go włączam sam się wyłącza po pewnym czasie i wskazówka prędkościomierza wariuje. Waha się wokół danej prędkości o około 20km w górę i w dół. Nie zawsze to występuje ale ostatnio coraz częściej więc postanowiłem zapytać gdyż nic na forum nie znalazłem na ten temat. Jeszcze jedna sprawa. Od pewnego czasu nie działa mi test zegarów. Może coś z licznikiem? Ale jaki to miałoby związek z tempomatem?
peace & love
Opublikowano

tempomat pobiera wartości z czujnika prędkości lub licznika(prędkościomierza) jesli on warjuje to i tempomat też np. jeśli jedzesz około 100 km/h i wskazówka prędkościomierza pokaże np. 0 to tempomat albo się wyłączy bo prędkość jest mniejsza niż 40 lub będzie przyspieszał do momentu gdy samochód osiągnie prędkość 100 km/h

więc jeśli masz zwalony czujnik prędkości (zamontowany w moście) to prędkościomierz będzie wariował a razem z nim tempomat

Opublikowano
Hm... Sprawdzę ten czujnik ale dlaczego zniknął mi test liczników? Zamiast testu podświetla mi się najpierw ramka w miejscu gdzie powinny pojawiać się dane a później wszystko się podświetla a powinien wyświetlić się bmw code i inne pierdoły. Nie przeszkadza mi to w codziennej jeździe ale nie lubię jak coś nie gra w autku...
peace & love