Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie pomocy bo nie moge spac spokojnie.

Problem polega na tym ze jak uruchamiam auto na zimnym silniku to slysze kilkukrotne delikatne stukniecie gdzies w silniku, do tego obroty delikatnie mi podskocza. Dodam, ze to wszystko sie dzieje tylko i wyłacznie na zimnym silniku, gdy silnik sie nagrzeje i ponownie uruchomie silnik wszystko jest okej. Może ktoś miał podobny przypadek i podpowie mi co to moze byc. Dziekuje za podpowiedzi.

Opublikowano

Podbijam....

Panowie dzisiaj z rana właczyłem silnik i raczej stukania tam nie ma tylko silnik nierowno pracuje, ale tak sie dzieje tylko na zimnym silniku, jak sie rozgrzeje to wszystko jest okej. Czy to moze byc wina świec?? Prosze o pomoc...

Opublikowano

Ciężko coś powiedzieć na odległość, to może być dużo rzeczy. Może jakiś czujnik nie działa, nie wiem, najlepiej podpiąć do kompa i zobaczyć co za błędy pokazuje.

Świece raczej nie, bo w dieslu common-rail BMW który masz, praktycznie się nie włączają, był wątek kiedy się w zimie i przy jakich temperaturach załączają, ale mogę się mylić.

• 3 lata później...