Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

kupilem swoje bmw zaledwie dwa tygodnie temu. Wszystko bylo ok wczoraj wieczorem przyjechalem z pracy bez najmniejszego problemu. Dzis rano. wsiadam do auta przekrecam kluczyk i nic. Myslalem ze akumulator podlaczylem kablami do innego auta nic. Po przekrecenu kluczyka slychac cichutkie piiiiiii pod maską. Kontrolka silnika i EML nie gasną. Wszesniej zapalay sie i gasly po odpaleniu silnika teraz nie gasna nie wiem czy dla tego ze jest cos nie tak czy dlatego ze sinik nie odpala. Czy moge cos zrobic, sprawdzic zanim zadzwonie po mechanika?

ad. Wlasnie probowalem ja odpalic na pych. W momencie puszczenia sprzegla kontrolka EML zgasla. Niesty nic. Nie odpalil

Opublikowano

Szczere i zarazem wielkie dzięki >wiacekjacek< :cool2:

Sprobowałem kluczykiem servisowym tym bez pilota i cyk pali!!!!

Coś sie chyba spieprzyło z tym oryginalnym. Po odpaleniu tym servisowym oryginal odpali, ale tylko raz bo ponownie przestaje działać

Taki oryginalny kluczyk to pewnie tylko w servisie BMW dostane? Czy musze jechac do BMW samochodem? Czy wystarczy wyslac kluczyk i oni go zakoduja? No i jaki moze tego byc koszt?

Raz jeszcze dzieki wiacekjacek

Opublikowano
Wydaje mi sie ze musisz jechac do ASO,moze byc ze beda musieli zrobic nowy kluczyk i odrazu w aucie cos tam tez przeprogramowac.Pare lat temu placilem jakies 120€.Powodzenia :D