Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jestem nowy na forum wiec prosze z gory o wyrozumialosc :D

A mianowicie nabyłem wymarzone e30 z silnikiem m20b20 i mam problem :( ten silniczek chodzi tylko na gaz(od razu zalozylem BLOS) i jest problem do 2500 obr wchodzi bez zarzutu potem do 4000 obr mul i delikatnie przerywa po 4000 obr sa takie objawy jakby silnik chcial a nie mogl wejsc na obroty oczywiscie wkreca sie do konca ale po dluzszej chwili :zalamany: jechalem juz nia ponad 200 i byloby wszystko fajnie gdyby nie te chwilowe zamulenia(przed zalozeniem BLOS-a bylo tak samo) :( wiem ze przeplywka do gazu nic nie ma i ja od razu zdemontowalem zostal sam filtr i blos wymienilem przewody i swiece i nic wiec teraz zwracam sie do was o pomoc!!!

Opublikowano
czytalem troche na ten temat i przyznam racje ze to moze byc kopulka i palec ale ludzie pisza ze ECU padl,ze to moze byc wina cewki zaplonowej(na malych obrotach daje rade a im wyzsze tym gorzej)itp.wiem tez ze zbyt duzo elektroniki do pracy tego silnika na gazie I generacji nie potrzeba wiec moze wiecie co trzeba brac pod uwage a co mozna wykluczyc?z gory dzieki za odp:)