Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich...!!!! Mam pytanie odnośnie zakodowania wtryskiwaczy... Próbowaliśmy z kolegą za pomocą KTS-u zakodować wtryski..., ponieważ podczas diagnozy okazało się że 3 z 6 wtrysków nie są zakodowane.... Program który on posiada pyta się o 7 znaków by je wpisać..., na wtryskach widnieją tylko 6 (tzn. liczby i cyfry) wpisując te 6 komputer auta nie chce ich zatwierdzić i wyrzuca stronę aby podać 7 cyfr-liczb.... Auto mimo tego że ma niezakodowane 3 wtryski odpala..., silnik pracuje..., nie zaopserwowałem aby palił więcej paliwa... Tylko po wejściu w tabelę z dawkowaniem paliwa powinien mieć w przedziale od -4.5 do 4.5 a jest od -12.5 lub po -11.2, tylko na jednym cylindrze jest 0.0 mg... nie wiem czy to wynika z tego że są niezakodowane..., czy jak czytaliśmy w SIS Bosch-a nieszczelność czy zabrudzenie..., bo kompresja odpada, jest dobra... Proszę o jakieś info w tym temacie Pozdrawiam!!!! :?
  • 1 rok później...
Opublikowano

Cześć

Mam dokładnie identyczną sytuację.

Pokazywało mi takie korekty wcześniej i zmieniłem wszystkie 6 wtryskiwaczy , samochód lepiej jeździ ale czasami jak z wolych obrotów chce przyspieszyć to tak jakby się dławił ale jak puszcze gaz i wcisnę drugi raz to jedzie jak należy.

Podłączyłem się pod KTSa i znowu pokazuje takie właśnie duże korekcje i jeden na 0 i tak samo nie mogę wpisać kodów przez KTS . :mad2:

Proszę , jak poradziłeś sobie z problemem daj znać lub kogoś o pomoc . Pozdro

Opublikowano
Nie jestem mocny w tym temacie, ale jeśli chodzi o E60, E61 do chyba tylko do tych spraw INPA lub DIS a nie KTS :roll: . Jeśli się mylę to niech ktoś mnie poprawi :mrgreen: .
Opublikowano

Kolego ja to robiłem DISem szukaj na forum bo było to opisane w przypadku e46, z tego co wiem 6 lub 7 cyfr to norma euro 3 euro 4 nie jestem pewien. szukaj w dziale 3er jest opiska jak to zrobic DISem

INPA tez podoła, tylko mi waliła błąd przy wejsciu w tą funkcję więc zrobiłem to DISem

Opublikowano

Chyba muszę poszukać faktycznie kogoś z DISem .

Ale zastanawia mnie to, że da się wejść w tą funkcję , da się wpisać kody wtryskiwaczy ale przy potwierdzeniu wychodzi , że nie prawidłowy kod. :?

Pozdro

Opublikowano
Sczytaj dokładnie oznaczenie, wiem że ja miałem problem też z nieprawidłowym numerem, okazało się, że jakaś śmieszna czcionka była i odczytywałem błędnie jedną literę, DIS jest gotowiec kolegi trandolf, poszukaj w diagnoza komputerowa, działa bez problemu.