Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam problem z lewym zaciskiem, zauważyłem ze koło nie kreci sie swobodnie, jak na lewarku zakręce to odrazu hamuje. Nie wiem czy od razu go wymieniac czy da sie to naprawic, z tego co wywnioskowałem to tłoczek juz nie chce sie cofac tylko dlaczego? Jest zabrudzony? da sie to naprawic tak aby nie kupowac nowego.? dzieki pozdrawiam
Opublikowano

Oczywiście, że da się naprawić. Nie musisz od razu kupować nowego zacisku. Zależy co stwierdzisz:

- wymiana klocków może pomóc, jeżeli są zużyte, bo tłoczek będzie pracował w innym miejscu,

- można wymienić sam tłoczek + uszczelnienia - robiłem u siebie niedawno,

- samo czyszczenie - też robiłem wcześniej, ale musiałem poprawiać.

W sklepie motoryzacyjnym powinni ci dobrać bez problemu, np w intercarsie chciałem kupić, sprzedawca zanlazł bez zająknięcia, ale na stanie mieli o innej wysokości, więc kupiłem gdzie indziej. Sam tłoczek ok. 60zł + zestaw naprawczy ok. 30zł (wszystkie elementy gumowe z zacisku).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Oczywiście, że da się naprawić. Nie musisz od razu kupować nowego zacisku. Zależy co stwierdzisz:

- wymiana klocków może pomóc, jeżeli są zużyte, bo tłoczek będzie pracował w innym miejscu,

- można wymienić sam tłoczek + uszczelnienia - robiłem u siebie niedawno,

- samo czyszczenie - też robiłem wcześniej, ale musiałem poprawiać.

W sklepie motoryzacyjnym powinni ci dobrać bez problemu, np w intercarsie chciałem kupić, sprzedawca zanlazł bez zająknięcia, ale na stanie mieli o innej wysokości, więc kupiłem gdzie indziej. Sam tłoczek ok. 60zł + zestaw naprawczy ok. 30zł (wszystkie elementy gumowe z zacisku).

zrobione, przeczyszczone i chodzi temat zamykam pozdro i dzieki