Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy ;) Możecie mi powiedzieć co nieco o tych lampach? We wakacje przywożę od sąsiadów z zachodu piękną BMW e34 525 V24 i mam zamiar do niej wrzucić takie właśnie oczka:) Doradźcie czy warto a jeśli nie, to jakie lampy założyć z ringami aby fajnie się prezentowały i dawały super światło? Pozdro dla wszystkich i liczę na pomoc ;)

http://www.allegro.pl/item1031379946_lampy_reflektory_ringi_angel_eyes_bmw_e34_e32.html

Opublikowano

Są to lampy diodowe. Zalet diod nie muszę chyba podawać.

Aby nie mieć problemów z prawem, powinny być koloru białego lub żółtawego (niebieskie nadają efekt futurystyczny, jednak są zabronione w użytku publicznym).

Chęć ich zamontowania to kwestia gustu. Również się zastanawiam nad nimi ale póki co nie myślę o tym poważnie.

Najważniejsze aby to były markowe, dobrej jakości lampy i spełniały dobrze przede wszystkim, swoje podstawowe funkcje(czyt.noktowizor w nocy zbędny). Montaż ringów wymaga podobno anielskiej cierpliwości, więc produkt z dolnej półki mógłby wcale nie pasować. Jeśli są to gotowe lampy to powinno być dość łatwo.

Cena takich lamp jest niemała a efekt może przyćmić resztę auta jeśli nie będzie się ono reprezentowało równie dobrze. Dobrze się więc lepiej zastanowić. W Polsce i tak 24/7 jeździ się ze światłami i do uzyskania estetycznego, jednak mocnego efektu mogą czasem wystarczyć dobre żarówki o barwie białej lub imitujące xenony(np. Philips GT150). Mi osobiście nie podoba się iż nie jest to pełne koło bo konstrukcja na to nie pozwala.

Pozdrawiam

P.S. Zapomniałbym o najważniejszym! Jeśli nie są to lampy dobrej marki i jakości to odradzam. Efekt może być jak przy tańszych zamiennikach: kierunek i widmo światła mogą nie być właściwe i będą to lampy amerykańskie, czyli dające po prostu rozproszone światło gdzieś w przód.