Skocz do zawartości

e39 530d słabe przyśpieszenie początkowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam slabą reakcje na przyśpieszenie.deptam w gaz auto chwilę się zastanawia i po chwili dostaje przyśpieszenia.poczyściłem filterki ,przewody nowe- ciśnieniowe,turbinka bez zarzutu.dodatkowe pytanie z zakresu hamulców zakupilem tarcze brembo max i klocki lucas,nie wytrzymały dostawały bicie,kupiłem zimmerman sport nawiercane klocki ferodo premium i to samo,wichrują się.tłoczki i cylinderki poczyszczone w zacisku.żle dobieram zestawy czy ....co ?nie jeżdżę ostro i hamuję jak ptrzeba ,bo dbam o auto pod kątem technicznym.jakie rady macie pany
Opublikowano

o zimmermannach sport tez slyszalem zle opinie. Natomiast bardzo dobrze sie sprawują zwykłe (nie nawiercane) Zimmermanny - wiem, bo mam na obu osiach założone i mogę śmiało polecić.

to "depnięcie w gaz" przy jakich obrotach robisz? może to po prostu standardowa turbodziura? czy na komputerze jakieś błędy wychodzą? czy podczas tego deptania masz czarny dym z wydechu czy nic nie dymi?

Opublikowano
  • Autor
przeplywka na kompie pokazala normę.dymu auto nie puszcza nawet przy ostrym przyśpieszaniu czy innych manewrach.depnięcie -no takie żeby bardzo szybko szybko nabrać prędkości na danym biegu.nie tam jakieś powolne przyśpieszanie, tylko że tak powiem -gaz w deche i szybka zmiana na wyższy.
Opublikowano
Masz automat? Jeśli tak, to czy próbowałeś skasować adaptację skrzyni (czy pedału gazu)?