Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powitac kolegow. mam taka sprawe, jestem tutaj nowy i chcialem sie poradzic na co glownie zwrocic uwage przy zakupie e34. upolowany egzeplarz to 525 192KM w automacie. 91 rok, elektryka szyb z przodu szyber na korbe klima manualna. Juz raz bylem go ogladac ale podchodze do tego na zimno bo nie chcem sie wladowac w jakies lajno. jechalem nia i silniczek fajnie pracuje sobie zbiera sie dobrze i skrzynia nie szarpie przy zmianie biegow na wyzsze ani na nizsze. wyciekow z silnika skrzyni ani dyfra nie ma. sa na niej lekkie ogniska korozji w rogach dzwi i dookola wlewu paliwa. gazu w nim nigdy nie bylo. moze mi ktos jeszcze cos podpowiedziec na co zerknac zeby sie nie nadziac?? dzieki wielkie i pozdrawiam.
Opublikowano

Witam, najlepszym sposobem jest sprawdzenie auta na przeglądzie samochodowym, za niecałe 100zł będziesz wiedział co trzeba zrobić, lub czy w ogóle auto się nadaje do ruchu, a może będziesz mile zaskoczony i auto będzie sprawne i w ten sposób jeszcze zyskasz przegląd na cały rok. I druga sprawa, w przeszłości trafiłem dwa razy auto z wydmuchaną uszczelką pod głowicą ,wiec teraz jak kupuje auto jadę do serwisu samochodowego ,który ma tester zawartości spalin w układzie chłodzenia ,kosztuje to około 70 zł . Czyli za 170 zł masz porządnie auto sprawdzone, a nie kupisz bo ładne i fajnie śmiga i się potem okaże, że musisz włożyć w zawieszenie albo w uszczelkę 1500 albo i więcej...

Pozdrawiam