Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jak mozna sterowac glosnoscia basu z tlumika?

zalozylem tlumik koncowy sportowy i jest fajny basik ale strasznie cichutki :(.jak mozna zrobic aby bylo glosniej?wywalic pierwszy tlumik i polaczyc od silnika bezposrednio do koncowego tlumika jakas rura?

Opublikowano
ja mam wyciety srodkowy i wstawiona strumienice..

jest moim zdaniem za glosno.... i chce wrzucic srodkowy tlumik z powrotem

:/

dokladnie nie ma wiekszej wiochy niz auto ktore glosno ryczy a nie jedzie.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Chcesz mieć głośniejszy wydech? Oto najprostsza recepta, potrzebujesz tylko metalowy pręt oraz młotek:

1. Znajdź metalowy pręt o średnicy ok 15-20mm i długi na ok. 30cm.

2. Upewnij się, że jeden koniec pręta jest ostry.

3. Włóż pręt ostrym końcem przez końcówkę wydechu do tłumika końcowego tak daleko, aż poczujesz opór.

4. Uderz młotkiem w płaski koniec pręta, tak aby przedziurawić ścianke wewnętrzną tłumika.

5. Odpal silnik i sprawdź głośność

6. Jeżeli nadal jest niewystarczająco głośno, zrób kolejną dzirę prętem w ściance wewnętrznej (Wróć do punktu nr 3)

Jest to metoda czysto garażowa, jednak efekty są znakomite. Pytanie tylko po co krzywdzić auto?

Za miesiać ryk z rury stanie się dla ciebie męczący i będziesz sie pytał "kto ma do sprzedania oryginalny tłumik końcowy...?"

Pozdrawiam.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Marcin9999 zmień spobie podpis, bo ten BMW, to chyba już nie aktualny :liar: :mrgreen:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)