Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie mam klimatronik nabijałem kilka dni temu,bo myślałem ze przyczyną było może zbyt mała ilość środka chłodzącego lub oleju.Jednak po zabiegu jak załaczam klimatyzacje pojawia sie chwilowe buczenie w czasie jazdy przy dodaniu gazu jakby sie zwiekszało.Filtr kabinowy zmieniałem razem z nabiciem.Klimatyzacja spełnia swoje zadanie dobrze chłodzi.Buczenie te słychac o dziwo tylko wewnatrz auta, przy pracujacym motorze przy otwartej masce tego nie słychać.
Opublikowano
ja obstawiam że podczas załączania klimy nie włącza Ci się wentylator klimy , przez co zwiększa Ci się ciśnienie w układzie i stąd to buczenie! sprawdź wentylator!!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Zgadza się TC ma rację tak mi koleszka od klimy powiedział bo też ma taki przypadek że wentylator mi się nie załącza. Jest sprawny na pewno tylko pomóżcie w szukaniu usterki że się nie wł. Klima w trasie chłodzi a na postoju jest dużo gorzej ponieważ nie ma wentylatora.