Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Przymierzam się do zakupu BMW w Niemczech.Znalazłem interesujące auto w okolicach Hamburgu a mój znajomy jest w drugim końcu Niemiec. Czy ktoś z forumowiczów mieszka w tych okolicach i mógłby mi pomóc w sprawach urzędowych itp. ponieważ niemiecki nie jest moją mocną stroną a po angielsku się nie da z nimi dogadać. Oczywiście za wszelką pomoc zapłacę. Bardzo proszę o kontakt osoby mogące mi pomóc. Pozdrawiam!
Opublikowano
kolego kupowałem juz kilka aut w Niemczech i w każdym urzedzie dogadasz sie po angielsku!!! To nie Polska!!!
Bmw pewność na każdym kilometrze.....
Opublikowano
no to fajnie, że po angielsku się da jednak chodzi mi też o dogadanie się z sprzedającym , przejrzenie niemieckiej dokumentacji itp. żeby się nie wpakować w jakieś bagno. Jest ktoś na forum co przebywa w DE? Pozdro!
Opublikowano
Panowie czy ktoś może zna albo ma jakieś namiary na kolegę dadi73? kiedyś z nim pisałem i oferował swoją pomoc a teraz najwidoczniej nie wchodzi na forum bo pisałem do niego na PW . Z wszelkie info będę wdzięczny.