Skocz do zawartości

323- ciepłe powietrze z nawiewów na nogi i szyby-CLIMATRONIC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiem że już było kilka podobnych postów, ale dalej nie mogę znaleźć odpowiedzi na probrem z jakim boryka się moja Bawarka.

problem tkwi w nawiewach ( E36 323 i z climatronic 97r). Jeśli na panelu climatrinika załączona jest funkca "AUTO" - to z nawiewów ustawionych na tułów leci powietrze wg ustawień na panelu. Natomiast z nawiewów na szyby i nogi ciągle dmucha ciepłym powietrzem bez względu na to czy na panelu ustawimy 16 stopni z włączoną klimą -to i tak leci ciepłe powierze (z nawiewów na tułów w tym momencie mroźi po karku).

Przy wyłączonej funkcji "AUTO", i włączonym nadmuchu tylko na szyby lub nogi, leci tylko ciepłe powietrze (nawet przy włączonej klimie leci ciepłe !!!)

proszę o jakieś porady

• 2 lata później...
Opublikowano
Szkoda, że nikt nie odpowiedział o co kaman bo ja mam podobny problem o ile nie taki sam z tym, że u mnie klima nie działa bo sprężarka jest do wymiany, ale też na nogi wieje zawsze ciepłe i na szybe zawsze ciepłe, a na twarz jak jest wyższa temperatura to też takie raczej ciepłe tylko przy niższych temperaturach rzędu 10-15 stopni C wieje względnie zimne powietrze choć mam wrażenie że mogło by jeszcze zimniejsze wiać :/
Opublikowano
Szkoda, że nikt nie odpowiedział o co kaman bo ja mam podobny problem o ile nie taki sam z tym, że u mnie klima nie działa bo sprężarka jest do wymiany, ale też na nogi wieje zawsze ciepłe i na szybe zawsze ciepłe, a na twarz jak jest wyższa temperatura to też takie raczej ciepłe tylko przy niższych temperaturach rzędu 10-15 stopni C wieje względnie zimne powietrze choć mam wrażenie że mogło by jeszcze zimniejsze wiać :/

W/g mnie uwalone zawory.

pozdr.

Mariusz

Opublikowano

Witam,

przerabialem to ostatnio u siebie, zawor cieplej wody.

U mnie tylko jedna strona nie zamykala, wiec nogi pasazera byly grzane a moje nie. Wkurzalo zdrowo, nowy zawor zalatwil problem.

Dodam tez, ze sprawdzalem miernikiem i mial ok 18omow rezystancji czyli niby ok. Jak podlaczylem do zasilacza to zamykala faktycznie jedna strona, takze zdiagnozowac bez wyjecia z wozu moze byc ciezko.

pozdrawiam

sebastian